Gå til hovedinnhold

Skoleaksjon for Morias barn

Brannen i Moria har engasjert mange skoler som ønsker å bidra med det de kan. Les mer om situasjonen i Moria og få tips til hva din skole kan gjøre av aktiviteter nå.

Hjemløse etter brannen

Etter brannen i Moria ble tusenvis av barn og familier nok en gang hjemløse. De flytter nå inn i en midlertidig flyktningleir i nærheten av den andre leiren på Lesvos - Kara Tepe. Stemningen mellom flyktninger i og utenfor leirene og lokalbefolkningen er spent, og barna befinner seg i en uutholdelig situasjon.

Slik kan din skole bidra

Selv i koronatider er det mye skolene kan bidra med, så her er det bare å legge hodene i bløt for å finne kreative måter å samle inn penger på og spre synlighet om situasjonen. Innsamlede penger går til vårt katastrofefond.

Hva bidrar dere til når dere samler inn til Moria? *

  • Lokalt ansatte fra SOS-barnebyer er på Lesvos og dekker basisbehov, som flasker med vann, bleier og andre hygieneartikler.
  • Den første tiden etter brannen har de sørget for å gi barn og voksne tilgang til drikkevann, mat og noe å sove på.
  • SOS-barnebyer Hellas har et sterkt fokus på psykososial oppfølging.
  • Fastboende barn i Moria er også sterkt preget av situasjonen. Vi er i kontakt med myndigheter i landsbyen for å kunne bidra der med tanke på det psykiske stresset barna der er utsatt for.
  • På grunn av den store uroen og tiltak som militæret og politiet har måttet sette i gang for å beskytte både flyktninger, lokalbefolkning og de frivillige organisasjonene, er det vanskelig for våre ansatte å få tilgang til områdene hvor det er stort behov, men de jobber kontinuerlig for å få tilgang til disse områdene.
  • I tillegg er SOS-barnebyer Hellas i kontakt med relevante nasjonale myndigheter for å støtte opp om å finne en løsning for de 400 enslige, mindreårige barna som har blitt overført til fastlandet.
  • Alle tiltak blir fortløpende vurdert for å hjelpe på best mulig måte.
  • SOS-barnebyer Hellas kommer til å være til stede i lang tid fremover. De vil dekke både umiddelbare behov, men også sikre trygg alternativ omsorg for de barna som er alene eller har kommet bort fra familien sin.

* Innsamlede penger går til vårt katastrofefond.