Gå til hovedinnhold

Malawi

Skolemateriell

I Malawi er over 1 million barn foreldreløse. Ofte må eldstemann i søskenflokken ta på seg omsorgen for mindre søsken. SOS-barnebyer jobber for å sikre barns rett til god omsorg og å forhindre at flere barn mister sin foreldreomsorg.

Malawi er i all hovedsak fredelig, trygt og politisk stabilt, men er preget av korrupsjon, fattigdom, manglende utdanning og utrygg matsikkerhet som følge av dårlige jordbruksforhold. Befolkningsveksten er blant de høyeste i verden. Folketallet forventes å øke fra dagens 18 millioner til et sted mellom 40 og 50 millioner innen 2050. Hele 46 prosent av Malawis befolkning er under 15 år. SOS-barnebyer har jobbet i Malawi siden 1986, og den første barnebyen ble etablert i hovedstaden Lilongwe i 1994. I dag har SOS-barnebyer programmer i 4 byer i Malawi.

Les mer om SOS-barnebyers arbeid i Ngabu, Malawi.

 

Materiell til undervisningen

Norske Selma forteller fra sitt besøk i Malawi. Filmen ble laget til Omvendt Julekalender i 2014. I 2017 ble barneekteskap forbudt ved lov.

Sangeren Silje Nergård var på besøk i Malawi og møtte Rebekka. Denne filmen ble vist på artistagalla i 2015 og passer best for de eldste elevene i grunnskolen og videregående. Les om hvordan det gikk med Rebekka etter at hun ble med i familieprogrammet.