Gå til hovedinnhold

Siste nytt fra ungdomsprogrammet

Våren 2019 var en delegasjon fra Politiets Fellesforbund i Pristina og besøkte de ulike programmene til SOS-barnebyer Kosovo.

01. juli 2019

Vi møtte ungdom som deltar i SOS-barnebyers ungdomsprogram, det programmet PF støtter spesielt. Dette er ungdom som stort sett bor hjemme i SOS-familien sin, et par av dem bodde  i ungdomshuset  (som er under avvikling). To  av ungdommene var også del av SILP (semindependent living program). Dette ble en veldig hyggelig og uformell seanse hvor vi fikk nærmere kontakt med ungdommene og fikk høre deres drømmer og tanker om eget liv og framtiden til Kosovo. 

bilde

Ungdommer som bor i SOS-familiene i Pristina er som andre ungdommer, de liker å henge med venner og tenker på hva de skal bli når de blir store. Samtidig har mange av dem et sterkt engasjement, kanskje takket være påvirkning hjemmefra.

Les om nettmobbingsprosjektet og engasjementet deres.

Les også om Florina som drømmer om å bli president i Kosovo.

Nestleder i Politiets fellesforbund Unn Alma Skatvold var med på turen og var svært imponert over det hun så: «Spesielt dette med familieprogrammet- at man forsøker å starte så tidlig og også med tiltak som foreldrerådgivning- veldig bra. Det treffer også godt i et politihjerte som er opptatt av å jobbe forebyggende."