Gå til hovedinnhold

Ny engelsklærer i barnebyen

I september 2018 var det en delegasjon fra Fagforbundet, SOS-barnebyer Norge og den norske ambassaden i Angola som besøkte Fagforbundets SOS-barneby i Huambo.

12. oktober 2018

Det var et flott besøk med mange gode og inntrykksfulle møter mellom barn og voksne i programmene og Fagforbundets representanter. En av de vi traff disse dagene var en relativt ny engelsklærer i barnebyen. Han fortalte litt om sitt arbeid og vi var så heldige å få se resultatet av engelskundervisningen. Se film nederst i saken.

Den nye engelsklæreren er en ung mann som heter Fernandes. Han har vært engelsklærer i barnebyen i tre måneder. Fernandes bor i nærheten av barnebyen og en dag han var på besøk, snakket han med mr Filomeno, sosialarbeideren i barnebyen,  som fortalte om barnebyen og tilbudene de har for barn og unge i barnebyen. Mr Filomeno spurte om Fernandes kunne tenke seg å undervise i engelsk, og det sa han ja til med det samme.

Planen er at kurset skal vare i 12 måneder med undervisning hver ettermiddag i Djangoen, felleshuset i barnebyen. Og målet med kurset er at studentene skal lære enkel engelsk og bli familiære med språket.