Gå til hovedinnhold

Meld dere på Omvendt Julekalender

I år fyller vår populære og litt annerledes julekalender ti år, og vi oppfordrer alle skoler til å bli med i år også. Omvendt julekalender er blitt en populær tradisjon i norske barneskoler, der barn lærer om andre land og kulturer.

29. oktober 2018

Julekalenderen har én luke for hver undervisningsdag i desember. Kalenderen tar elevene i barneskoletrinnet med på en reise for å bli kjent med barn i ulike deler av verden. Gjennom film, bilder og historier får elevene et innblikk i andre barns hverdag, kultur og tradisjoner. Undervisningsmateriellet bygger oppunder kunnskapsmål i læreplanen.  

Elevene som ønsker å gi en gave til kalenderen gjør småjobber hjemme eller finner andre måter å samle inn et lite bidrag til SOS-barnebyers arbeid. Jobbene og summene varierer, det viktigste er uansett at barna ser at deres innsats gir resultater. Pengene samles inn og leveres til SOS-barnebyer etter kalenderen er avsluttet. 

Skoleklasser kan melde seg på Omvendt Julekalender her. Tips gjerne lærere som burde vite om det.

I år inviterer vi også familier til å delta på den givende adventsaktiviteten. Les mer her og meld på din familie.

Hjelper hvert år

Inntektene fra Omvendt Julekalender går til SOS-barnebyers arbeid med å gi barn som mangler omsorg en stabil familie og et trygt hjem.

I fjor deltok over 53 000 skoleelever i Omvendt julekalender. Totalt ble det samlet inn over 2 millioner kroner til SOS-barnebyers arbeid.