Gå til hovedinnhold

Millioner av barn ser nå sine fremtidsdrømmer falle i grus

Koronapandemien har skapt enorme utfordringer for de barna som trenger vår støtte aller mest.

Én milliard barn møtte i høst stengte dører på grunn av koronapandemien. For veldig mange barn i Afrika, Asia og Sør-Amerika er skolen den eneste veien ut av fattigdom. Akkurat nå risikerer en generasjon å miste denne muligheten. Erfaringer fra tidligere kriser viser at veldig mange barn aldri kommer tilbake når skolene åpner igjen. Som en følge av korona-nedstengingen ser vi en alvorlig økning av fattigdom, barnearbeid, familievold, tenåringsgraviditeter og henvendelser til hjelpetelefonlinjer verden over.

Yonas sitter inntil en vegg og holder en skoleoppgave i hånda. Foto: George Kurian
- Det siste jeg tenker på før jeg sovner, er skolen, sier Yonas.

Skolen en redningsplanke

Ett av barna som rammes er Yonas*, som vi traff i Malawi for et par år siden.

Etter at foreldrene hans døde, ble Yonas og hans fire søsken overlatt til seg selv. Storebror Steve måtte droppe ut av skolen for å forsørge familien. Men for Yonas er skolen fortsatt en mulig redningsplanke til en bedre fremtid.

- Det siste jeg tenker på før jeg sovner, er skolen, sier Yonas. Med koronaviruset, er fremtiden igjen usikker. Historien til Yonas er dessverre ikke unik. Millioner av barn ser nå sine fremtidsdrømmer falle i grus. Mange er redde for at de aldri vil få fullført skolegangen. Det haster med å støtte familiene og sikre utdanningen til disse barna.

Barna trenger deg mer enn noensinne

Du kan gjøre en forskjell. Med et bidrag er du med på å gi nødvending oppfølging av barn som er rammet av koronakrisen. Din støtte gjør at vi kan gi flere barn som Yonas muligheten til å skape seg en bedre fremtid.

Kan du tenke deg å bli SOS-fadder og bidra med et fast beløp hver måned? Les mer og bli fadder her

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon
Trine-Lise Olsen

Trine-Lise Olsen, skuespiller og komiker

«Jeg vet hvordan det er å komme til en familie som virkelig vil ha deg og kan gi deg kjærlighet og ta vare på deg. Jeg vet hvor ekstremt viktig det er for å bli det du skal være!»

Zuzanna, støttespiller i SOS-barnebyer.

Zuzanna, støttespiller

«Jeg har vært veldig heldig. Foreldrene mine satset hele livet sitt på at jeg skulle få det bra. Jeg føler jeg skylder både familie og barn som ikke er å så heldige å gjøre en innsats.»

4 gode grunner til å gi

1. Du vet at du gjør en forskjell! Ditt bidrag brukes til å gi barn omsorg og et bedre liv.

2. Du blir mer lykkelig! Det er forsket på at det å gi utløser lykkehormoner og øker livskvaliteten.

3. Du får noe å dele med barna! Enten du har egne barn, bonusbarn eller barnebarn er dette en kjempefin anledning til å gjøre en god gjerning sammen og å lære dem om å dele.

4. Du bidrar på mange ulike fronter! Et bidrag fra deg kan reise langt. Det blir brukt til å hjelpe barn og familier over hele verden som lever i sårbare situasjoner.