Gå til hovedinnhold

Filmer

Lær mer om SOS-barnebyers arbeid ved å se og dele filmer fra forskjellige deler av verden. Her er et utvalg av våre filmer:

Filmer for ungdom

Her finner du flere filmene som passer for elever på ungdomstrinnet, vgs og eldre. Til hver film følger en kort introduksjonstekst og spørsmål til refleksjon eller oppgaver.

Filmer for barn

Her finner du flere filmer som passer til barn. Til hver film følger en kort introduksjonstekst og spørsmål til refleksjon eller oppgaver.

Ingen barn skal vokse opp alene

Hvordan vet du at mamma og pappa er glad i deg? Barn svarer veldig forskjellig på dette spørsmålet. Se denne korte snutten med en overraskende slutt som får deg til å tenke.

Norske elever i Swaziland

I 2014 reiste en gruppe norske skoleelever til Swaziland med SOS-barnebyer. Her besøkte de blant annet barnebyen i Siteki som de har støttet gjennom aksjoner på skolen.
Se filmen fra elevenes tur til Swaziland her.

Norske elever i Zimbabwe

I mars 2015 reiste en gruppe ungdommer fra forskjellige skoler i Norge til Zimbabwe for å besøke barnebyene og lære mer om SOS-barnebyers arbeid i landet.
Se filmen fra elevenes tur til Zimbabwe her.

SOS-barnebyers historie og filmer fra program

Denne filmen forteller om Herman Gmeiner og starten på SOS-barnebyer. 

Anna og Precious var overlatt til seg selv, og storesøster Precious måtte ta på seg omsorgsrollen. De fikk mulighet til å vokse opp i en SOS-familie. Fra Zambia:

Denne filmen fra Zambia, forteller historien om hvordan familien til Betty har blitt selvhjulpne etter å ha deltatt i familieprogrammet. Les også artikkelen om familien.