Gå til hovedinnhold

Fagforbundet med rekordinnsamling

Huambo, Angola

Fagforbundet har samlet inn over 60 millioner kroner til barnebyen i Angola.

Tusenvis av medlemmer har betalt en hundrelapp eller to i måneden for å finansiere barnebyen, barnehagen, skolen og familieprogrammet i Angolas nest største by Huambo. Nå fortsetter de innsamlingen slik at alle programmene kan holdes i gang.

Innsamlingen har pågått i drøyt ti år og stadig flere har blitt med på spleiselaget. I dag teller de til sammen 5300 givere. I september var fem fylkesrepresentanter på besøk.

Bærekraft for lokalsamfunnet

Midlene fra Fagforbundet er brukt til å bygge en skole i Huambo som er svært populær. Skolen har plass til 600 elever, to undervisningsskift daglig gjør at over 1300 barn nå får god undervisning.

I september var fem av Fagforbundets medlemmer på besøk i barnebyen i Huambo. Det ble barnas dag, bestående av blant annet nyrørt jordbærsyltetøy, vafler og sekkeløp. Foto: Emma With
I september var fem av Fagforbundets medlemmer på besøk i barnebyen i Huambo. Det ble barnas dag, bestående av blant annet nyrørt jordbærsyltetøy, vafler og sekkeløp.
Elev ved Cambioteskolen, SOS-barnebyer Huambo. Undervisningen foregår i to skift. Foto: Emma With
Elev ved Cambioteskolen, SOS-barnebyer Huambo. Undervisningen foregår i to skift.
Ingunn fra Fagforbundet, med ungdom fra barnebyen. Foto: Emma With
Ingunn fra Fagforbundet, med ungdom fra barnebyen.

Fagforbundets bidrag endrer utviklingen 

Angola har en historie med en 60 år lang borgerkrig som tok slutt i 2002, noe som har satt landet langt tilbake. Angola sliter med utbredt fattigdom og korrupsjon, og utviklingen i oljeprisene har bidratt til en kraftig prisøkning. Fattigdommen er utbredt og den er også hovedårsaken til at familier bryter sammen og barn blir omsorgsløse.

Fagforbundets barneby gir barn både bedre omsorg i biologisk familie og i barnebyen, og utdanning i barnehage og skole bidrar positivt til utviklingen av lokalsamfunnet. Samtidig arbeider SOS-barnebyer i Angola for at myndighetene tar et større ansvar for at landsbyene skal styrkes gjennom blant annet rent vann, elektrisitet og utdanning.

 

Fagforbundets engasjement i Huambo bidrar positivt til utviklingen av lokalsamfunnet. Foto. Emme With

Fagforbundets engasjement i Huambo bidrar positivt til utviklingen av lokalsamfunnet.