Gå til hovedinnhold

Et nytt liv

Antonio og hans to yngre søsken var blant de aller første barna som fikk en ny familie da SOS-barnebyer etablerte familiebasert omsorg som et alternativ til barn som er alene i Huambo i 2010.

25. september 2020

Nå har han blitt 20 år, har lagt drømmen om å bli fotballproff på hylla, og konsentrerer seg mer om skolearbeidet. Fordi han ikke hadde fått noe som helst skolegang før barnebyen, går han fremdeles på ungdomsskolen. I tillegg til skolen tar han yrkesopplæringskurs.

Trygghet for ungdom som bor sammen

Sammen med tre andre ungdommer som har vokst opp familier i barnebyen, har Antonio flyttet til en leilighet i byen hvor de bor for seg selv. Der får prøvd seg på voksenlivet samtidig som de fremdeles får god oppfølging fra SOS-barnebyer. Alle fire går på skole eller studerer, og klarer seg bra.

Fremtidsplanene er absolutt ikke spikret, men både elektroteknikker og mattelærer frister. Antonio er en samfunnsengasjert gutt og er litt bekymret for Angolas mange utfordringer. En av dem er narkotika.

- Det er mange unge som bruker narkotika og det er viktig at Angola som land kan hjelpe dem som har et narkotikaproblem.