Gå til hovedinnhold

Espira finansierte barnehage i Zimbabwe

Tirsdag denne uken åpnet en ny SOS-barnehage i Zimbabwe. Barn i 85 Espira-barnehager i Norge har bidratt til at barn i Bindura nå får et godt barnehagetilbud.

17. mars 2016

Den nye SOS-barnehagen har plass til 140 barn og selve åpningen ble en stor lokal folkefest. Flere representanter fra Espira var til stede, blant dem tidligere kommunikasjonsdirektør Jens Schei-Hansen. Dette er uendelig gledelig. Det er noe helt annet enn en donasjon, det er barn i Norge som hjelper barn i Zimbabwe, sier Schei-Hansen.

Samfunnsansvar i praksis

Espira ble Bedriftspartner for SOS-barnebyer våren 2014, og mange av barnehagene i kjeden har gjennomført ulike innsamlingsaktiviteter hvor barna har bidratt med kunst og bakst. Gjennom engasjementet bidrar barn i Norge til at barn i Zimbabwe får den samme muligheten til et godt barnehagetilbud. Espira selv beskriver samarbeidet med SOS-barnebyer som samfunnsansvar i praksis.

Barnehage bidrar til flere skolebarn

Tilbudet til barna i området vil bidra til utdanningsmuligheter som barna sårt trenger slik at de får en bedre hverdag. Sannsynligheten for at barna fortsetter på skole øker når de starter i barnehage. Å investere i barnas utdanning gir dem bedre forutsetninger for å kunne bli ressurser i samfunnet sitt.

– Engasjementet slutter ikke fordi barnehagen er ferdig bygd. Dette er starten på et stort samarbeid med SOS-barnebyer for å gi flere barn en bedre start på livet, bekrefter Schei-Hansen.

Espiras samarbeidsavtale med SOS-barnebyer inkluderer også videre drift av barnehagen.

Les mer om Espira og åpningen av barnehagen på bloggen, Afrikaspirer.