Gå til hovedinnhold

Bli med på å farge Norge gult. For barna.

I 25 år har solsikken vært SOS-barnebyers blomst og et symbol på betydningen av god omsorg. For akkurat som et lite solsikkefrø trenger næring og solens varme for å gro og blomstre, trenger barn god omsorg for å utvikle sine iboende evner og bli ressurssterke voksne.

I år er den solgule veksten ekstra meningsfull. Solsikken er Ukrainas nasjonalblomst. Krigen i landet har fratatt millioner av barn en trygg barndom. I år vil gule åkere, blomsterbed og vinduskarmer være deres symbol. Og, som alltid, en påminnelse om vårt felles ansvar for å sikre at barn får muligheten til å vokse opp i en familie som kan gi den omsorgen barn trenger – uansett hvor i verden de er født.

Behovet for nødhjelp i Ukraina øker for hver eneste dag. Konsekvensene av krigen gjør at det vil være stort behov for støtte til barn og familier også i årene fremover. SOS-barnebyer mobiliserer nå for både en akutt og en langsiktig opptrapping i Ukraina og nabolandene.

Ved å så solsikkefrø er du med på å farge Norge gult, og skape oppmerksomhet rundt barns behov for trygg og stabil omsorg. Vi håper du blir med, sår frøene, får glede av solsikkene og bidrar til å farge Norge gult. For barna.

bilde

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon