Gå til hovedinnhold

Å skrive seg inn i liv som skal leve videre

Det begynte med en telefon fra et begravelsesbyrå på Østlandet. Eva på 86 år var død, SOS-barnebyer var hovedarving og nærmeste pårørende.

Tekst: Ragnhild Aarnes, testamentansvarlig i SOS-barnebyer

Sammen med advokat Marianne Blystad begynner jeg å planlegge begravelsen til Eva. Et menneske ingen av oss har møtt. Men som har vist stor tillit til at SOS-barnebyer vil forvalte arven hennes godt og ta oss av hennes siste farvel.

Vi var ikke så mange til stede i Evas begravelse. Men det er en fin og verdig avslutning på et liv som hadde vært rikere på reiser og opplevelser enn nære relasjoner.

I tiden etter sorteres nennsomt alt som tilhørte Eva. Personlige brev, bilder og dagbøker blir makulert. Huset ryddes fra kjeller til loft. Eiendeler, bil og bolig blir solgt. Slik Eva ønsket i sitt testament. Hennes jordiske gods blir omsatt til liv som skal leves videre.

Arven etter henne skaper en ny fremtid for barn. For SOS-barnebyer er testamentet fra Eva en stor tillitserklæring. Tillit til at vi skaper gode verdier av det hun gir oss, og til at vi håndterer hennes ønsker og ettermæle med respekt.

Ønsker du informasjon om hvordan du kan skrive ditt testament, les her.

Mer informasjon:

Ragnhild-Aarnes

Ragnhild Aarnes, testamentmentansvarlig SOS-barnebyer

Du kan også lese mer om testamentariske gaver her.