Gå til hovedinnhold

Kruse Smith Entreprenør

Våren 2010 fylte entreprenørkonsernet Kruse Smith 75 år. I anledning jubileet fikk de ansatte en spesiell og verdifull gave; et trygt hjem til 10 barn i Swaziland. Kruse Smith har støttet byggingen og driften av SOS-barnebyen som ligger i Siteki, Swaziland.

Ønsket å gi en oppmerksomhet tilbake til samfunnet

- I forbindelse med vårt 75-årsjubileum ønsket vi å gi en oppmerksomhet tilbake til samfunnet ved å støtte noen som trenger det mer enn oss, sier konsernsjef Jan A. Hestås.

Generasjoner av barn vil kunne oppleve å vokse opp i en familie som gir dem trygghet, omsorg og kjærlighet i huset som er gitt som en jubileumsgave fra Kruse Smith.

Jan A. Hestås, konsernsjef i Kruse Smith

Besøkte Kruse Smith-huset i Swaziland

I forkant av jubileet reiste representanter fra ledelsen sammen med tillitsvalgte til Swaziland. Der laget de en film om SOS-barnebyer og Kruse Smith-huset. Filmen ble vist til de ansatte i forbindelse med jubileet. Det ble sterke møter både for menneskene som var med på reisen og for dem som senere fikk se filmen. I ettertid har flere andre ansatte også besøkt SOS-barnebyen i Siteki, senest i 2014.

- For oss i Kruse Smith er turen en bekreftelse på at det nytter å hjelpe og at SOS-barnebyer sitt arbeide gjør en forskjell. Som et konsern med nærmere 1000 ansatte, er det viktig å  finne konkrete og målbare prosjekter som kan skape stolthet og begeistring blant de ansatte. De finner vi i SOS-barnebyer sitt arbeide i Swaziland. Både SOS Norge og den stedlige organisasjonen i Swaziland bekreftet et inntrykk av man driver et arbeide med høy profesjonalitet med svært kompetente og engasjerte medarbeidere, sier Erik Dale, kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Kruse Smith.