Gå til hovedinnhold

Hvordan opprette testament?

Hvem skal arve etter deg?

Med et testament kan du i større grad selv bestemme hvem som skal arve deg. Du kan også velge å tilgodese ideelle organisasjoner, som for eksempel SOS-barnebyer. Det kan du gjøre på flere måter:

  • Med et bestemt beløp
  • Med en prosentandel av arven

Du kan altså både gi noe videre til dine etterlatte og til din hjertesak. De fleste av dem som tilgodeser oss, velger å testamentere sin arv til SOS-barnebyers generelle arbeid ute i verden. På den måten kan vi bruke pengene der de gjør aller mest nytte på det tidspunktet arven blir utbetalt.

Uten testament blir dine eiendeler fordelt etter arveloven. Særlig de uten livsarvinger bør skrive testament hvis de ønsker at arven skal fordeles annerledes enn arveloven bestemmer. Et testament kan også forhindre misforståelser og konflikter mellom etterlatte. Snakk gjerne med dine nærmeste om opprettelsen av testament.

Tilgodeser du SOS-barnebyer i ditt testament, kan vi tilby rådgiving og gratis advokathjelp til opprettelse av testamentet. Vi sørger også for oppbevaring hos tingretten der du bor og betaler omkostningene for oppbevaringen.  

5 gode råd hvis du ønsker å skrive testament

Last ned eksempel på testament

Ønsker du testamentere et beløp kan du bruke kontonummer 
8380 08 73730. Merk beløpet: Testamentarisk gave.

Et testamente sikrer at dine eiendeler og midler fordeles slik du ønsker. 

Ta kontakt med oss.

Noe du ikke har fått svar på?

Har du spørsmål om arv og testament? Ta kontakt med Ragnhild Aarnes, testamentsansvarlig i SOS-barnebyer, ved å fylle inn kontaktskjemaet. 

Du kan også ringe til 23 35 39 00 eller sende e-post til ragnhild.aarnes@sos-barnebyer.no.