Fire gutter fra SOS-barnebyer Kambodsja i fargerike t-skjorter, står ved sidene av hverandre og ler.

Moelven

Moelven Industrier har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med SOS-barnebyer. Vår felles visjon er å skape en bærekraftig fremtid der vi utvikler samfunnet ved å gi barn en trygg oppvekst i en stabil familie.

Arbeidet med å styrke familier og bygge kapasitet i lokalsamfunn er en viktig grunn til at Moelven valgte å samarbeide med nettopp SOS-barnebyer.

Sammen med SOS-barnebyer kan vi bidra til å gjøre en forskjell. Barna kan endre verden, og det er vi stolte og glade for å få være en del av.

Konsernsjef i Moelven Industrier Morten Kristiansen

– Å bidra til levende og bærekraftige lokalsamfunn er viktig for oss i Moelven. Du finner ofte selskapene våre utenfor de store byene og tettstedene, og derfor setter vi stor pris på arbeidet SOS-barnebyer gjør. Organisasjonen bygger sterke lokalsamfunn, med barn og unge som har fått muligheter og som kan og vil utvikle områdene de bor i, sier konsernsjef i Moelven Industrier Morten Kristiansen.

Ansatte valgte SOS-barnebyer

Det er de om lag 3350 medarbeiderne i Moelven som gjennom en avstemming har valgt SOS-barnebyer som samarbeidspartner for konsernet. At de ansatte har vært med på bestemmelsen er med å skape engasjement og troverdighet som vil sikre et vellykket samarbeid. 

– Sammen med SOS-barnebyer kan vi bidra til å gjøre en forskjell. Disse barna kan endre verden, og det er vi stolte og glade for å få være en del av, sier Kristiansen.

SOS-barnebyer er avhengig av langsiktige samarbeidspartnere for å kunne nå flere barn som lever uten tilfredsstillende omsorg.

Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer

Trenger langsiktige samarbeidspartnere

Generalsekretær i SOS-barnebyer Sissel Aarak ser frem til et langsiktig og strategisk samarbeid med Moelven.

– SOS-barnebyer er avhengig av langsiktige samarbeidspartnere for å kunne nå flere barn som lever uten tilfredsstillende omsorg. Barn som er overlatt til seg selv, får ikke mulighet til å gå på skole, de legger seg sultne og kan oppleve vold og misbruk. Sammen med Moelven, deres ansatte og kunder gir vi barn i en vanskelig livssituasjon en bedre oppvekst, slik at de kan skape varige endringer i sitt eget liv og i samfunnet de lever i, sier Sissel Aarak.

Moelven deltok i en panelsamtale under Arendalsuka: