Bli med på årets snuoperasjon til jul

I en hverdag preget av fattigdom, ulikhet, klimaendringer og voldelig konflikt, er det fremdeles barna som blir hardest rammet. Realiteten er at 220 millioner barn verden over mangler, eller står i fare for å miste omsorg. Fordi livssituasjonen er så beintøff at familier bukker under.

Sammen kan vi snu et liv

Årets snuoperasjon handler om å snu om på livet til de barna som trenger det mest. Det er dessverre ikke sånn at alle barn har en trygg favn, og en  tilstedeværende omsorgsperson som kan gi trøst når verden ser mørk ut. Bli med på snuoperasjonen for barna som mangler trygg og stabil omsorg. Når vi snur en negativ spiral, kan vi skape varig endring.

Gi årets beste julegave

Jula nærmer seg med stormskritt. Mange begynner snart med julegavehandel, det er innspurt på jobb, julebord og juleavslutninger og «hvordan få sprø svor» ligger øverst på google. Litt stress, men likevel et hyggelig årlig avbrekk fra hverdagen. 

Men mange barn og familier har aldri kjent på luksusen det er å kunne tenke på noe annet enn å overleve.  

Julen handler for mange om å være sammen, om å gjøre godt mot andre og være omsorgsfull. Å kunne vise og få omsorg er viktig for oss mennesker. Samtidig vet vi at altfor mange barn mangler nettopp omsorg. Stabilitet og kjærlighet er helt nødvendig for at barn skal få muligheten til å utvikle seg og blir ressurssterke voksne.  

I år har du mulighet til å gi trygghet og omsorg som gave. Bidra til at ingen barn er alene, bidra til en litt bedre hverdag for de som trenger det aller mest. Bli med på snuoperasjonen.  

Snuoperasjoner fra virkeligheten

Fire sekker mel endret livet til en hel familie

Dette er historien om hvordan noen få sekker mel snudde opp ned på livet til en familie. 

 

Les mer om snuoperasjonen

Kamala gikk fra gatebarn til sykepleier

Som treåring levde Kamala Tapa på gata i Katmandu. I dag jobber hun som sykepleier.

 

Les mer om snuoperasjonen

Din støtte hjelper

98 prosent av barn som har vokst opp i en SOS-familie og som selv har barn, er i dag trygge foreldre som gir god omsorg videre. Fordi omsorg går i arv. 

Ditt bidrag går til ulike prosjekter lokalt, nasjonalt og globalt. Du bidrar til omsorg, du bidrar til utdanning, og du bidrar til bedre mental helse og beskyttelse mot vold. Du bidrar til å snu liv.  

 I SOS-barnebyer jobber vi langsiktig for å snu barns liv til det bedre.  

God jul, hilsen SOS-barnebyer.

Våre hjertesaker

Sikre god og stabil omsorg

Vi støtter familier i krise og etablerer trygg omsorg for barn som er alene. Vi styrker mental helse hos både barna og de som tar vare på dem.

Dekke mer enn bare grunnleggende behov

Sammensatt og tilpasset støtte gir barn en trygg oppvekst og gjør familier i stand til å selv gi barna sine god omsorg, utdanning og helsetilbud.

Skape varig endring

Vi gir familier muligheten til å løfte seg ut av fattigdom og skape gode oppvekstrammer for barna sine.

Lokale ansatte og forankring i 137 land

Vi har lokalt ansatte som kan gi støtte basert på lokale utfordringer, behov og muligheter. Vi jobber for bedre beskyttelsesstrukturer for barn.

Derfor er vi til