Meny Lukk

Skolejoggen

Skolejoggen er en tradisjonsrik aktivitet der skoleelever over hele Norge jogger, løper eller går i solidaritet med verdens mest utsatte barn - barn som mangler omsorg, eller som står i fare for å miste omsorgen fra sine nærmeste.

 

"Tenk at noe som er så gøy for oss å være med på, blir til noe veldig bra for barn som har det vanskelig! Det blir jo dobbelt gøy det!"    Deltaker Skolejoggen (12 år)
 

Hvordan gjennomføres skolejoggen?

  • Årets skolejoggdato er 20. september, eller den datoen skolen velger selv.
  • Det er frivillig om man vil bidra til SOS-barnebyers arbeid i forbindelse med deltakelsen. Dette kan i såfall gjøres på to måter - Enten ved å betale en startkontingent (beløpet bestemmer man selv), eller ved distansesponsing.
  • Man kan samle inn både via vipps, digital innsamlingsportal eller kontanter.
  • Legg opp en rundløye på egnet område. Det er viktig å ha på plass løypevakter dersom dere løper i et område med trafikk. Runden bør ikke være for lang og den kan løpes flere ganger.
  • Ha gjerne felles oppvarming før løpet, gjerne med musikk. Det er også moro og motiverende med heiagjenger og drikkestasjon underveis. Det kan også være fint med en liten påfyllstasjon med frukt og lignende i målområdet.
  • Undervisningsmateriellet til Skolejoggen er enkelt å ta i bruk, og er i tråd med flere kompetansemål i lærerplanen. Sett gjerne av en skoletime i forkant for å se film og lære mer om barns situasjon i Zambia, samt SOS-barnebyers arbeid. Materiellet består av en PP-presentasjon, film og refleksjonsspørsmål/oppgaver.
  • Hvert skritt som tas på Skolejoggen teller, og årets løpsinntekter går til å gi barn som mangler omsorg fra voksne, en kjærlig familie og et trygt hjem.

I 2017 deltok over 21 000 elever fra hele landet.  Tilsammen ble det samlet inn 780.000 kroner til SOS-barnebyers arbeid for barn på flukt.  

HURTIGSVARSPREMIE:

De første 50 skolene som melder seg på vinner enten et sett med 6 skolejogg t-skjorter som kan brukes til premiering eller et sett med start-målbanner. 

 

Spørsmål?

Ta gjerne kontakt med våre rådgivere for skoler og barnehager på e-post: skole@sos-barnebyer.no.

Våre tema