Å sørge for et godt og relevant utdanningstilbud er viktig for både barn, familier og lokalsamfunn. Det gir unge muligheter på arbeidsmarkedet, gir inntekt til omsorgspersoner og skaper utvikling lokalt. Se hvordan vi har jobbet med å sikre skolegangen under pandemien.
26. mai 2021
Tekst: Maarika Wellnitz
I Kumasi, Ghana har SOS-barnebyer sikret barna undervisning under trygge omgivelser. Hele 712 barn har kunnet fortsette med utdannelsen sin takket være lærere og frivillige som har tilpasset en lokal kirke til dette formålet
I mange land har myndighetene kringkastet undervisningen på radio og tv. Vi har sikret at barn får et skoletilbud hjemme gjennom å gi de tilgang på nettbrett, mobiltelefoner, radio og tv slik at barna har kunnet følge med på undervisningen.
I Indonesia sørger ungdommene for at de yngste i SOS-familiene holder tritt med skolearbeidet. Foto: SOS-barnebyer
Tia (13) fra Mosambik har fått støtte til skolemateriell og underviser nå sine yngre søstre og nabojenter i matte og portugisisk. – Jeg føler meg som en ekte lærer når jeg skriver på tavla, sier Tia.
I Bolivia følger barna med på hjemmeundervisning via nettbrett og pc.
I flyktningleiren i Kara Tepe i Hellas tilbyr SOS-barnebyer både lek og læring, og formell undervisning Det er veldig mange barn som ivrer etter å få et avbrekk i hverdagen og være med på undervisningen.
Marco bor i et avsidesliggende strøk i Peru uten strøm og nettilgang. Han må gå på en fjelltopp for å få dekning, slik at han kan få lekser og tilbakemeldinger fra læreren sin.