Gå til hovedinnhold

Din barnehage kan hjelpe barna i Gaza og Israel

Gjennom én innsamlingsaksjon, kan dere være med og støtte barn og familier begge steder.

Krigen mellom Israel og Hamas rammer barn på begge sider av konflikten. De trenger nå at noen er der for dem, og ser dem for nettopp det de er: Barn helt uten skyld for de voksnes handlinger.  

Sammen kan vi gjøre livet deres litt bedre!

SOS-barnebyer i Israel og SOS-barnebyer i Palestina har samarbeidet i mange år om å bringe de to folkene nærmere hverandre. Krigen stopper ikke det. Sammen har de nå laget felles nødhjelpsplan for hvordan de skal hjelpe barn og familier rammet av krigen, i Gaza, Israel og på Vestbredden. 

Dette gjør vi

Nødhjelpsarbeidet er i gang. Våre kollegaer på bakken i Palestina og Israel jobber hver dag med å beskytte og støtte barna vi har omsorg for, og gir direkte nødhjelp til barn og familier som er rammet av krigen. Tiltakene i den felles nødhjelpsplanen skal sikre mat, vann og husly, omsorg og beskyttelse, skolegang og tilgang til fysisk og psykisk helsehjelp til barn og foreldre eller andre omsorgspersoner.  

Her kan du lese mer om nødhjelpstiltakene til SOS-barnebyer i Palestina og Israel.

Start en innsamling for barna!

For at våre søsterorganisasjoner i Palestina og Israel skal kunne trappe opp innsatsen, trenger de vår hjelp. Din barnehage kan være med og bidra. Barnehager i Norge har mange ganger samlet inn store beløp når det er krise et sted i verden. Nå er det krise – og vi trenger deres hjelp.

  • Dere kan arrangere innsamling, ha basar eller arrangere julemarked. Bare fantasien setter grenser, og all hjelp er god hjelp. 
  • Vi har opprettet en Spleis som foreldre enkelt kan støtte via Vipps eller bankkort. Hvis dere ønsker å vite hvor mye deres barnehage samler inn, kan dere opprett en egen Spleis med egen QR-kode. Det er opp til dere. 
  • Dere kan også dele Vipps #24869 med foreldrene og støtte vårt nødhjelpsfond. Vær bare oppmerksom på at ved bruk av Vipps vet vi ikke hvilken barnehage som samler inn.
  • Be gjerne foreldrene spre innsamlingsaksjonen videre, heng opp plakater med QR-koden i barnehagen og i lokalsamfunnet deres. 

Sammen kan vi vise at barna er på barnas side!

– SOS-barnebyer i Israel og SOS- barnebyer i Palestina holder blikket fast på dem vi er til for: Barna. Gjennom én innsamlingsaksjon, kan dere være med og støtte barn og familier begge steder.

Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer

Støttemateriell