Gå til hovedinnhold

Palestina: Barna i SOS-barnebyer trygge

Vi har fått informasjon om at alle barna i barnebyen i Rafah er i sikkerhet, det samme gjelder familiene som er en del av vårt familieprogram. SOS-ansatte i området jobber med en beredskapsplan for å iverksette ytterligere tiltak, hvis det blir nødvendig.

19. mai 2021

Foto: Bjørn-Owe Holmberg (2014)

Det er mange barn som kommer bort fra, eller mistet foreldrene sine, under angrepene de siste dagene. Enheten for midlertidig omsorg i barnebyen har blitt gjenåpnet og er klare til å ta imot syv barn. Den ekstremt utrygge situasjonen har gjort at det er umulig å forflytte seg. Så fort myndighetene åpner for dette, vil barn bli tatt hånd om i denne enheten. Der vil de får god oppfølging og samtaler med en psykolog. SOS-barnebyer har en tett dialog med myndighetene i landet med tanke på videre oppfølging.

Mohammad Shalaldeh, nasjonaldirektør for SOS-barnebyer Palestina er sterkt bekymret over situasjonen og opptrappingen av volden på Gazastripen:

– Vi er alvorlig bekymret for familiene, barna og medarbeidernes mentale og fysiske helse. Alle er selvsagt sterkt påvirket av den voldsomme situasjonen. Feltarbeiderne våre i Gaza har tett kontakt med familiene som er en del av familieprogrammet vårt, for en eventuell opptrapping av sikkerhetstiltakene, sier han.
– Arbeidet koordineres i samarbeid med sosialdepartementet, FN og hjelpeorganisasjonen Palestinske røde halvmåne. Vi har høy beredskap og kan reagere raskt hvis situasjonen forverres ytterligere i dette området, avslutter han.

SOS-barnebyers program i Gaza:

Barnebyen:

  • Alle barna i barnebyen i Rafah er sammen med sine biologiske familier på grunn av Eid-ferien (slutten av Ramadanfeiringen). De dro før opptrappingen av volden startet.
  • Ansatte i barnebyen er også sammen med familiene sine.
  • Myndighetene i landet har strenge begrensninger med tanke på å bevege seg i samfunnet. Av den grunn har barna og de ansatte blitt værende hos familiene sine.
  • Medarbeiderne våre i området følger opp barna, familiene deres og de ansatte i barnebyen daglig. Det er også en psykolog som bidrar til dette.
  • Enheten for midlertidig omsorg i barnebyen står klar til å ta imot syv barn så fort det er trygt nok å forflytte seg.

Familieprogrammet:

Mer enn 150 familier fra familieprogrammet har måttet evakuere fra hjemmene sine. Halvparten av dem har søkt sikkerhet i UNRWA-skoler (FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger) eller hos slektninger. Noen av disse familiene har fått hjemmene sine delvis ødelagt av bomber.

Israel: Situasjonen i SOS-barnebyers program

Barn, voksne og medarbeidere i SOS-barnebyers program er i sikkerhet, men mange er sterkt berørt av situasjonen i landet. Les oppdateringen fra Israel.

Støtt SOS-barnebyers katastrofefond!

Bidrag til SOS-barnebyers katastrofefond blir benyttet til vårt nødhjelpsarbeid der det til enhver tid er størst behov for økonomisk støtte, enten i forbindelse med krig eller katastrofer.