Magnus 11 år – årets frivillige innsamler

Magnus Bækkevar Semb (11) ble kåret til Årets frivillige innsamler, under Fundraising Norges årlige fundraisingskonferanse. Magnus fikk prisen for sitt engasjement for barn som lever i et krigsrammet Ukraina og for sin enorme gjennomføringsvilje, tross ung alder.

Magnus Semb (10 år) i løypene på Sjusjøen. 
han har hvit t-skjorte utenpå skidressen der han har malt de ukrainske fargene og vippsnr. 767482. Foto: Privat

Det var 16 nominerte i kategorien, noe som er ny rekord. Likevel var det én som, ifølge juryen, skilte seg ut helt fra start:

Kandidaten har gjort en utrolig innsats for å hjelpe andre. Personen har lagt ned timevis med arbeid både i 2022 og 2023 for å samle inn penger til en viktig sak. Og når hen synes at mediene mistet interesse for saken, tok personen saken i egne hender og satte opp et nytt arrangement.

33 mil på ski og en halv million kroner

Med Sjusjøen som utgangspunkt gikk Magnus hele 13 mil i 16 sammenhengende timer i påsken 2023. Målet var å samle inn mest mulig penger til SOS-barnebyers arbeid for krigsrammede barn i Ukraina.

Magnus har kort lyst hår, hvit t-skjorte der det er malt ukrainas flagg og Vippsnr. 767482. Han holder rulleski og staver i hendene. Foto: Privat
Hjemmelaget trøye dekorert med Ukrainas flagg og Vipps-nummer skapte oppmerksomhet fra de han møtte, både på rulleski og i løypa. Foto: Privat

Med hjemmelaget trøye dekorert med Ukrainas flagg og Vipps-nummer, fikk han oppmerksomhet fra både personer han møtte på turen og av andre som hadde hørt om innsamlingen hans. Til slutt endte summen opp på hele 300 000 kroner til barna i Ukraina.  

Dermed gjentok han bragden fra påsken 2022, hvor han gikk hele 12 mil, og samlet inn 212 000 kroner. Høsten 2022 gikk han 81 km på rulleski i løpet av én dag og samlet inn 68 000 kroner.  

Til sammen har han samlet inn 580 000 kroner til SOS-barnebyers arbeid i Ukraina, i en alder av bare 11 år.

Magnus ble berørt av nyhetene fra Ukraina og situasjonene for barna som ble rammet av krigen, og bestemte seg for å bidra på sin måte. Og med engasjement, medfølelse og innsats har virkelig gjort en forskjell i livene til barna i det krigsherjede landet. Hans innsats er et inspirerende eksempel på hvordan selv en ung person kan ha en stor positiv innvirkning på verden rundt seg.

Fundraising Norge

Fundraising Norge (tidligere Norges Innsamlingsråd) er en interessepolitisk og faglig aktør som bistår norske organisasjoner og institusjoner som regelmessig skaffer midler til sin virksomhet gjennom fundraising. Over 140 organisasjoner er medlemmer av Fundraising Norge.