Hellas: Skogbranner herjer – barn evakuert

Skogbrannene som brøt ut søndag i området rundt byen Alexandroupolis, tvang for andre år på rad SOS-barnebyer til å evakuere barna og de ansatte.

Barn og ansatte fra SOS-barnebyen Thrase i Hellas ankommer barnebyen Plagiari, som går fra bussen mot hovedhuset i barnebyen, alle har en koffert med seg. Foto: SOS-barnebyer Hellas

– Vi har en god beredskaps- og evakueringsplan, og alle barna har blitt midlertidig innkvartert på et hotell, sier George Protopapas, nasjonaldirektøren i Hellas.

– Kombinasjonen av sterk vind og høye sommertemperaturer gjorde at skogbrannene spredte seg veldig raskt. Som et resultat, raste en massiv vegg av flammer gjennom skoger og landsbyer,. Dette gjorde store skader, fortsetter Protopapas. – Den kraftig forurensede luften og røyken gjorde at myndighetene måtte evakuere mange hus. I tillegg det største sykehuset i byen, og hotellet som barna våre brukte som tilfluktsted,

Våre tanker og medfølelse går til alle de som kjemper mot det brennende marerittet, avslutter han.

George Protopapas, nasjonale leder i Hellas

Barna måtte evakueres på nytt

Onsdag morgen åpnet hovedveien, som forbinder Alexandroupolis med Thessaloniki, for trafikk i noen timer. Da ble det mulig for barn og ansatte å reise til SOS-barnebyen Plagiari i Thessaloniki. Der skal de være så lenge det er nødvendig.

– Vi er veldig rørt over velkomsten vi fikk i Plagiari, sier George Vafeas, leder for SOS-barnebyen Thrace. – Og glad for omtanken og kjærligheten vi ble møtt med.

– Våre tanker og medfølelse går til alle de som kjemper mot det brennende marerittet, avslutter han.