Gå til hovedinnhold

Lotteri for SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond

SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond, med Novamedia Norsk Postkodelotteri AS som operatør, ble en av vinnerne da Lotteri- og stiftelsestilsynet trakk lodd om tre tillatelser for lotterivirksomhet i Norge. Tillatelsen åpner for en norsk versjon av Postkodelotteriet. Postkodelotteriet har til sammen sørget for mer enn 74 milliarder NOK til ideell sektor verden over.

29. september 2017

I mer enn 15 år har den sosiale entreprenør Novamedia jobbet for å kunne gi nordmenn muligheten til å vinne sammen med naboene sine, og samtidig generere penger til ideelle organisasjoner. Loddtrekningen hos Lotteri- og stiftelsestilsynet i Førde fredag var første steg på veien mot et felles lotteri for SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond, med Novamedia Norsk Postkodelotteri AS som operatør.

– Nå skal vi først analysere kravene i lisensen og lage en plan for den kommende perioden, sier Cecilia Bergendahl, administrerende direktør for Novamedia Sverige, som drifter det svenske Postkodelotteriet.

Postkodelotteriet er et etablert lotteri i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige som siden oppstarten i 1989 har donert over 70 milliarder kroner til frivillige organisasjoner. Lotteriet er verdens tredje største giver til veldedige formål. Spillet er et abonnementsbasert spill der naboer sammen vinner pengesummer med postnummeret sitt.

– Postkodelotteriet er en seriøs og etablert virksomhet, og vi er svært glade for at vi skal samarbeide med dem i Norge. Lotteriet bidrar med betydelige midler til ideelle formål, og vi vet at vi allerede det første året kan regne med bidrag til vårt arbeid for at barn skal få god omsorg, sier Bente Lier, generalsekretær i SOS-barnebyer i Norge.

Postkodelotteriets visjon er at verden blir et bedre sted med sterke ideelle organisasjoner, og uten dem er forandring umulig.

– Det er en glede at dette nå endelig er avgjort og at vi kan komme i gang i Norge også. Sammen kan vi gjøre verden litt bedre, sier Nina Jensen, generalsekretær i WWF Verdens naturfond. 

For mer informasjon kontakt
SOS-barnebyer
 
Kommunikasjonssjef Synne Rønning  
Mobil 917 91 411
synne@sos-barnebyer.no             

WWF Verdens naturfond
Kommunikasjonssjef Heidi Katrine Bang
Mobil 915 88 168
hkbang@wwf.no