Gå til hovedinnhold

Nå vet vi at mer enn 3 000 liv har gått tapt og mange tusen er sterkt berørt av jordskjelvet. SOS-barnebyer driver tiltak for barn og familier fem steder i landet og har to barnebyer nær episenteret: Aït Ourir 14 mil og Agadir 24 mil unna. 

Du kan bistå vårt arbeid og berørte av katastrofen ved å gi en donasjon til vårt katastrofefond. Din støtte er avgjørende! 

Beskytter barna

Barn er i en svært sårbar situasjon, og et av våre viktigste tiltak er å sikre barns beskyttelse og omsorg. 

Vi tar vare på barn som har kommet bort fra eller mistet familien sin, og jobber for å gjenforene dem med familie. Vi støtter familier som har mistet alt, slik at barna kan bli godt ivaretatt og beskyttet.

Sterk lokal tilstedeværelse

Våre medarbeidere har lokalkunnskap og erfaring fra området, og er drillet i katastrofeberedskap og nødhjelpsarbeid. Etter en katastrofe dekker vi grunnleggende behov som mat, vann og andre nødvendige ting.

Fordi vi allerede er til stede, kan vi bruke ansatte og eksisterende infrastruktur og raskt komme i gang med nødhjelpsarbeidet. Vårt katastrofefond sørger for at vi kan nå ut med akutt livsnødvendig hjelp til barn og familier som er rammet av jordskjelvet.  Vi samarbeider med nasjonale myndigheter og andre organisasjoner, vurderer hvilke langsiktige tiltak som trengs for barn og familier som er i en utsatt situasjon og gode løsninger for barn som er alene. 

* Siste informasjon fra området er at ingen barn og ansatte i barnebyene har blitt skadet.  

bilde

Slik jobber vi i katastrofer

SOS-barnebyers katastrofefond hjelper barn og familier rammet av krig og katastrofer. Vår førsteprioritet er alltid å gi barn omsorg og beskyttelse – og med din hjelp kan vi handle raskt når behovet oppstår.

SOS-barnebyer deler ut mat, vann, klær og andre nødvendige basisvarer. Vi gir psykologisk støtte og hjelper barna med å bearbeide traumatiske opplevelser.

Med over 30 000 ansatte i over 130 land, kan vi raskt snu oss rundt der det skjer. Og vi samarbeider med andre organisasjoner og myndigheter der vi kan – så hjelpen skal komme mest mulig effektivt fram.

Alle inntektene går til SOS-barnebyers katastrofefond, som hjelper barn og familier rammet av katastrofer og krig.