Gå til hovedinnhold

- Pappa fulgte meg alltid til skolen...

... nå er han ikke her lenger.

Faren til Thi døde av slag kun 50 år gammel, han etterlot seg tre små barn og en kone. Hverdagen deres ble snudd på hodet over natten, og det livet som allerede var krevende ble enda tøffere.

Familien må klare seg på 1400 kroner i måneden

Thi er elleve år. Hun går ikke på skolen, formiddagene blir brukt til å rydde i huset og lage mat til familien. Slik skal det ikke være for en elleveåring. Helt siden faren døde har familien vært nødt til å klare seg på under halvparten av inntekten de hadde – 1400 kroner i måneden – på langt nær nok til å fø en familie på fire.

- Etter at pappa døde har mamma jobbet alt for mye, så vi må hjelpe henne med husarbeidet. Alle må bidra, forteller en sliten Thi.

Thi må gjøre husarbeid - hver dag. Her lager hun middag. Foto: Kristin Svorte

Moren til Thi sterk, men åpenbart preget av tungt arbeid. Hun har lange arbeidsdager på en tekstilfabrikk i nærheten. Til tross for dette tjener hun ikke nok til å dekke alle utgiftene.

- Jeg tjener 1400 i måneden. Det er ikke nok. Det er ikke i nærheten av nok til å dekke utgiftene til skole og mat.

Familien Thanh trenger hjelp

De har bedt om støtte fra SOS-barnebyer og vil derfor få besøk av sosialarbeideren Hai. Før det avgjøres om hvilke familier som kvalifiserer seg til å motta støtte, må sosialarbeideren se på økonomi, familieforhold, og ikke minst høre fra barna selv om hvordan livssituasjonen er.

Barna er spente, de er nysgjerrige og nervøse. Dette trenger de sårt - en hjelpende hånd og omsorg.

SOS-barnebyer støtter sårbare familier verden over, helt til de klarer seg på egenhånd. Men for å fortsette arbeidet vårt trenger vi din hjelp som giver. Din omsorg, din kjærlighet, din støtte.

Hjelp oss å hjelpe de som trenger det mest.

98 prosent av barna som har vokst opp i en SOS-familie og selv har barn, er i dag trygge foreldre som gir god omsorg videre.

95 prosent av barna i SOS-familieprogrammene har fått foreldre som aktivt er involvert i deres liv.

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon