Gå til hovedinnhold

OBOS har etter 15 års samarbeid med SOS-barnebyer inngått en ny avtale på fem år.

– Vi er svært takknemlige for partnerskapet vi har med OBOS og er glade for at de ønsker å samarbeide med oss videre, sier Bente Lier, generalsekretær i SOS-barnebyer.

19. februar 2020

OBOS bygger ikke bare framtidens samfunn og oppfyller boligdrømmer, men er også en viktig  bidragsyter til samfunnsnyttige formål.

‑ I disse dager hvor vi opplever at det er mer utfordrende å få til langsiktige avtaler, så er det ekstra stort at OBOS fortsetter sitt engasjement med fem nye år, sier Linda Cecilie Dale, rådgiver næringslivssamarbeid i SOS-barnebyer.

OBOS bygger hus og SOS-barnebyer gir barn en god barndom slik at de kan bygge gode liv for seg selv. Et barn trenger byggesteiner som god omsorg, trygge voksne og stabile rammer. Matpakke, kyss på kinnet og middag på bordet.

– Et trygt hjem er fundamentet for å skape trygge mennesker, og trygge mennesker skaper gode samfunn. I OBOS er det å ta samfunnsansvar en naturlig del av bedriftskulturen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Sammen bygger vi samfunn som starter med barna

Hege Irene Asplund, sponsorrådgiver i OBOS, kan skrive under på at samarbeidet skaper stolthet, samhold og engasjement internt.

– Samarbeidet med SOS-barnebyer er i tråd med kjernen av det vi driver med – nemlig å bygge trygge hjem og gode lokalsamfunn. Vi driver byutvikling med rom for livet. For at mennesker skal trives i sine boliger, må det finnes mer enn fire vegger og et tak, sier hun.

– Det blir ikke et hjem bare av å reise noen vegger. Det må mennesker til. Mennesker som har det bra. Prinsippet er det samme om det er i Norge, eller i et annet land, sier Asplund.

Aktivering er nøkkelen

For å aktivere samarbeidet har OBOS koblet sammen sine sponsorater i Skiforeningen og SOS-barnebyer. I dette trepartssamarbeidet ble «Barn Setter Spor» etablert. Gjennom appen Distansekortet gir OBOS et beløp til SOS-barnebyer for hvert merke som oppnås av barn under 14 år. Slik får Skiforeningen styrket sitt arbeid for bedre folkehelse, samtidig som SOS-barnebyer får solid støtte til sitt arbeid for å sikre barn en stabil oppvekst i en omsorgsfull familie.  Forrige vintersesong har barns skiglede bidratt til over 450 000 km på ski – det tilsvarer 11 ganger rundt jorda.