Gå til hovedinnhold

Et samarbeid som investerer i fremtiden

I mer enn ti år har SKAGEN Fondene engasjert seg for å gi omsorg og utdanning til utsatte barn. – Det handler om å investere i fremtiden, sier Lisen Dybdahl i SKAGEN Fondene.

03. oktober 2017

Å bidra til at flere får kunnskap, skolegang og lysere fremtidsutsikter er ambisjonen i SKAGENs samfunnsansvar. Gjennom samarbeidet med SOS-barnebyer har selskapet de siste par årene engasjert seg særlig for barna i byen Viet Tri i Vietnam.

Vil bygge bærekraftige samfunn

– Vår visjon for samarbeidet med SOS-barnebyer handler om å investere i fremtiden. Vi ønsker å gi barn muligheten til å tilegne seg kunnskap og ferdigheter som gjør dem rustet til et bedre liv og til å være med på å bygge bærekraftige samfunn, sier Lisen Dybdahl, leder for kommunikasjon i SKAGEN Fondene.

Lær mer om SKAGENs samfunnsengasjement:

Utdanning en forutsetning for utvikling

Skolegang gir god avkastning, både for det enkelte barnet som får ivaretatt sine rettigheter, men også for samfunnet. Barn som vokser opp til å bli trygge, selvstendige voksne er en forutsetning for velfungerende samfunn. Undervisning av god kvalitet og en hjemmesituasjon som gjør at barna har utbytte av skolegangen, gir barna kunnskap og relevante ferdigheter. Slik står de sterkere i arbeidsmarkedet og kan bidra til økonomisk og sosial utvikling i landet de bor i.

– Skaper varig endring

Generalsekretær i SOS-barnebyer, Bente Lier, er takknemlig for å ha SKAGEN med på laget: – Hvert 10. barn i verden er uten, eller står i fare for å miste, omsorgen fra familien sin. Skal vi løse fremtidens utfordringer, er vi nødt til å sørge for at barna vokser opp i en stabil familie og at de får en relevant utdanning. Da skaper vi sammen varig endring, understreker Lier.

Kunne du tenke deg å besøke Vietnam sammen med SKAGEN? Les mer om SKAGENs konkurranse og delta her.

Les mer om SKAGENs engasjement for SOS-barnebyer: