Gå til hovedinnhold

– Det handler om å investere i fremtiden!

SKAGEN Fondene engasjerer seg for å gi barn omsorg og utdanning, gjennom et langsiktig partnersamarbeid med SOS-barnebyer. Nylig var tre SKAGEN-medarbeidere, samt en kunde av SKAGEN, på besøk hos SOS-barnebyer i Vietnam. Der opplevde de med egne øyne forskjellen de er med på å skape.

19. februar 2018

– Det handler om å investere i fremtiden, sier Anna Marcus, en av SKAGEN-medarbeiderne som nylig besøkte Vietnam. Til daglig jobber hun som Communications Manager ved SKAGENs kontor i Stockholm, med ansvar for blant annet det skandinaviske partnerskapet med SOS-barnebyer. 

Satser på skole og utvikling

Å bidra til at flere får kunnskap, utdanning og gode fremtidsutsikter er ambisjonen i SKAGENs samfunnsansvar. Gjennom samarbeidet med SOS-barnebyer har selskapet de siste årene engasjert seg særlig for skolebarna i byen Viet Tri i Vietnam.

– At skolegang og ferdigheter er en forutsetning for utvikling, var elevene vi møtte ved SOS-skolen i Viet Tri gode eksempler på, sier Anna Marcus. – Elevene tok oss varmt imot, og deres åpenhet og lyst til å praktisere engelskkunnskapene sine ga oss en god forståelse for deres skolehverdag og ønsker for fremtiden. Jeg er overbevist om disse barna får ballasten de trenger for å oppfylle drømmene sine, sier Anna.

Nylig var tre SKAGEN-medarbeidere, samt en kunde av SKAGEN, på besøk hos SOS-barnebyer i Vietnam.
Nylig var tre SKAGEN-medarbeidere, samt en kunde av SKAGEN, på besøk hos SOS-barnebyer i Vietnam.
Nylig var tre SKAGEN-medarbeidere, samt en kunde av SKAGEN, på besøk hos SOS-barnebyer i Vietnam.
Nylig var tre SKAGEN-medarbeidere, samt en kunde av SKAGEN, på besøk hos SOS-barnebyer i Vietnam.

– En stor opplevelse

SKAGEN inviterte også en av kundene sine med på reisen, og det var Svanhild Helgesen fra Bergen som trakk det lengste strået i den utlyste konkurransen. – Turen var en stor opplevelse og ga mange tanker om å ta vare på hverandre, sier Svanhild, som til daglig jobber som lærer ved Hjellestad skole i Bergen. – Barna møtte oss med glimt av iver, optimisme, naturlig nysgjerrighet, pågangsmot og glede. Jeg er imponert over arbeidet SOS-barnebyer gjør for å gi barn og ungdom kompetansen til å møte fremtiden. Omsorgen og tryggheten som det legges til rette for i SOS-barnebyer, inngir til stor respekt. Jeg synes det er flott at SKAGEN Fondene støtter opp om dette arbeidet, sier Svanhild.

Reisen gir stor intern verdi

Etter mer enn ti års partnerskap med SOS-barnebyer ser SKAGEN stor verdi av å jevnlig besøke programmene i felt. – Et slikt besøk innebærer at våre medarbeidere blir sannhetsvitner på at vi er med og utgjør en reell forskjell, sier Anna Marcus i SKAGEN. – Vi SKAGEN-kollegene som reise til Vietnam har en viktig rolle nå i etterkant for å forankre engasjementet internt, på en helt annen måte enn vi ellers kunne ha gjort, understreker Anna.

Om SKAGENs samfunnsengasjement

Se filmen og lær mer om SKAGEN Fondenes samfunnsengasjement og hvorfor de valgte å satse på utdanning og skoleprosjektet i Vietnam gjennom SOS-barnebyer: