Gå til hovedinnhold

Barn og unge i Ukraina trenger fortsatt din hjelp!

Nå som vinterkulden er her trenger barna i Ukraina vår hjelp mer enn noensinne! Strømbrudd i store deler av landet gjør den kalde vinteren ekstra utfordrende for ukrainske barn og familier.

bilde
Ei jente i et bomberom i Kyiv.

Dette gjør SOS-barnebyer i Ukraina

SOS-barnebyer har seks sosialsentre plassert i de trygge områdene i vest- og sentral-Ukraina, hvor vi gir akutt nødhjelp til- og oppfølging av barn og familier som har måttet flykte. Vi er også mobile, slik at vi når ut til familiene som befinner seg i de mer avsidesliggende områdene.  

Blant annet vil ditt birdag gå til: 

  • Økonomisk støtte til mat og vann samt andre nødvendige ting som tepper, varmeovner, barnevogner, varmt tøy, sko og hygieneartikler.  
  • Hjelp til skadde barn med rehabilitering og behandling og mer langsiktig støtte. 
  • Støtte til barn med funksjonsnedsettelser som trenger medisinsk assistanse og rådgivning innen rettigheter.  
  • Undervisningsopplegg for barn og unge som mister skolegangen under krigen. 

Slik jobber vi i katastrofer

SOS-barnebyers katastrofefond hjelper barn og familier rammet av krig og katastrofer. Vår førsteprioritet er alltid å gi barn omsorg og beskyttelse – og med din hjelp kan vi handle raskt når behovet oppstår.

SOS-barnebyer deler ut mat, vann, klær og andre nødvendige basisvarer. Vi gir psykologisk støtte og hjelper barna med å bearbeide traumatiske opplevelser.

Med over 30 000 ansatte i 137 land, kan vi raskt snu oss rundt der det skjer. Og vi samarbeider med andre organisasjoner og myndigheter der vi kan – så hjelpen skal komme mest mulig effektivt fram.

SOS-barnebyer i Ukraina:

SOS-barnebyer startet sitt arbeid i Ukraina i 2003, da et familieprogram ble etablert i hovedstaden Kyiv. I 2010 åpnet den første barnebyen i Brovary i Kyiv-regionen. 

I 2012 etablerte SOS-barnebyer tiltak i Luhansk. Kort tid etter krigen brøt ut i Donbas i 2014 ble aktivitetene omorganisert og utvidet for å svare på de økene behovene til barn og familier i Luhansk-regionen nær konfliktsonen. 

Ei lite jente fra Ukraina med våpenkuler i hånda. Foto: Katerina Ilievska.
Et barn med patronhylser i hånda. Foto: Katerina Ilievska.