Gå til hovedinnhold

Heimstaden og SOS-barnebyer lanserer unikt partnerskap

I dag lanserer Heimstaden og SOS-barnebyer et unikt partnerskap som vil skape trygge hjem og en solid plattform for barn og familier over hele verden.

01. juli 2021

Partnerskapet, med navnet A Home for a Home, vil allerede det første året støtte mer enn 30 ulike initiativ i 19 land, inkludert familie-, fosterhjems- og ungdomsprogrammer. For hvert hjem som Heimstaden eier globalt, doneres cirka 1 000 kroner til SOS-barnebyer hvert år – mer enn 110 millioner kroner årlig. I dag eier Heimstaden mer enn 110 000 hjem på tvers av Europa, og ettersom selskapet vokser vil også donasjonene bli større.

- På grunn av pandemien trenger enda flere barn og familier vår støtte. A Home for a Home hjelper oss å møte behovene og skalere opp våre programmer, og det gir oss også en flott mulighet til å prøve ut nye tiltak.  Sammen med Heimstaden kan vi utgjøre en enorm forskjell for mange barn i sårbare situasjoner, sier Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer Norge.

Høye ambisjoner

Heimstaden og SOS-barnebyer har som ambisjon å sette en ny standard for samarbeid med innovative aktiviteter både lokalt i land der Heimstaden er etablert, og i de internasjonale SOS-programmene som er en del av porteføljen. Et eksempel er et prosjekt i Guinea-Bissau der SOS-barnebyer utvikler neste generasjons barneby. Ved å utnytte Heimstadens ekspertise innen eiendomsforvaltning og bærekraft, vil landsbyen bli et bærekraftig knutepunkt for lokalsamfunnet, som gir ren energi samt digital tilgang, yrkesopplæring og beredskapshus for barn og unge i lokalsamfunnet. 

- Dette partnerskapet er mye mer enn donasjoner. Med A Home for a Home tar vi vårt bærekraftsarbeid til et nytt nivå og det muliggjør at vi kan tilby hjem med omtanke – Friendly Homes, til tusenvis av barn og familier over hele verden. Vi ser store muligheter for utnyttelse av vår brede kunnskap og ikke minst i å engasjere våre ansatte, partnere og kunder på denne spennende reisen, sier Patrik Hall, administrerende direktør i Heimstaden.

Pandemiens innvirkning

Over 200 millioner barn vokser opp uten trygghet i en familie eller står i fare for å miste omsorgen fra familien sin. Pandemien har påvirket kampen mot fattigdom og sult i negativ retning, og som resultat øker antallet tenåringsgraviditeter, barneekteskap og psykiske problemer i mange deler av verden.

- Ingenting er viktigere enn å gi barn en trygg og lykkelig barndom. Vi har 70 års erfaring i hvordan man best hjelper familier og støtter barn som ikke lenger har noen omsorgspersoner i livene sine. Gjennom A Home for a Home får vi muligheten til å hjelpe mange flere barn og familier, noe som vil ha en positiv innvirkning på flere generasjoner fremover, sier Sissel Aarak.

Prosjekter lokalt

I tillegg til å støtte ulike globale programmer innebærer også partnerskapet at Heimstaden og SOS-barnebyer vil støtte lokale prosjekter i de landene der Heimstaden er etablert. I tett samarbeid har lokale SOS-barnebyer og Heimstaden-team begynt å utvikle målrettede tiltak mot barn og familier i Heimstadens markeder.  Et av tiltakene som vil realiseres i nær fremtid er å sette opp lekeplasser på ulike eiendommer, til glede for barn som bor i nærheten.

- Ved å bygge lekeplasser ønsker Heimstaden og SOS-barnebyer å tilrettelegge for flere lokale møteplasser for barn, og være med på å skape et mer inkluderende og barnevennlig miljø i de ulike lokalsamfunnene, sier Helge Krogsbøl, COO i Heimstaden og landssjef i Heimstaden Norge.