Gå til hovedinnhold

Vi er klare til å møte utfordringene

Ukraina

Nasjonaldirektøren i SOS-barnebyer Ukraina, Serhii Lukashov, forteller om den hvordan de klarer å opprettholde arbeidet til tross for krigshandlingene:

20. oktober 2022

«Rakettangrepene skremte mange av oss, men heldigvis ble ingen av barna vi har omsorgen for eller medarbeiderne våre direkte berørt. Luftangrepsalarmen går stadig vekk. De som jobber ved sosialsentrene våre og de som får støtte der må gå i dekning i tilfluktsrom, men så snart faren er over er de tilbake og jobber videre.

For tiden driver SOS-barnebyer i Ukraina åtte egne sosialsentre og 11 sentre i samarbeid med andre aktører. 20 000 barn og familier får støtte.

Angrepene ødela delvis kraftverk og strømnettet i mange byer, og det kan begrense evnen vår til å hjelpe barn og familier når vinteren setter inn. Men "begrense" betyr ikke "stopp": vi skal utstyre sentrene med ekstra verktøy og midler, som nødladere, generatorer, tepper, stearinlys osv., for å gjøre dem i stand til å fortsette det viktige arbeidet.

Vi overvåker sikkerhetssituasjonen kontinuerlig og iverksetter forløpende tiltak for å redusere risikoen.»

 - Vi måtte redde barna fra krigssonen

Mange har flyktet til omkringliggende land og SOS-barnebyer i disse landene har tatt i mot mange flyktninger. - Vår første prioritering var barna, og redde dem fra krigssonen og vi handlet raskt. Se filmen der medarbeiderne våre i Romania forteller: