Mexico: To jenter, begge med mørkt lang hår i hestehale, den ene har ød skjorte, den andre gul, holder rundt ei lita jente med mørkt, langt hår og blå skjorte og en gutt med kort mørt hår og blå skjorte. Alle fire ler. Foto: Alea Horst

Postkodelotteriet

Lotteriet som gjør det ekstra fint å vinne! Når du deltar i Postkodelotteriet støtter du samtidig vårt arbeid for at alle barn skal få vokse opp i en omsorgsfull familie.

Postkodelotteriet har siden starten hatt som formål å styrke sivilsamfunnet verden over ved at overskuddet går til humanitære organisasjoner. I Norge går minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter fradrag for gevinster, til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond.  

Om Postkodelotteriet

  • I tillegg til i Norge, finnes lotteriet også i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige. Til sammen er de fem lotteriene en av verdens desidert største private givere til ideelle organisasjoner.
  • I 2017 fikk SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond tillatelse til å etablere Postkodelotteriet i Norge. Forutsetningen for lotteritillatelsen er at de humanitære organisasjonene skal motta minst 50 prosent av omsetningen etter fradrag for gevinster.
  • Siden lotteriet ble startet i Norge i 2018, har WWF og SOS-barnebyer samlet mottatt 375 390 528 kroner. 

Ambassadørene for Postkodelotteriet besøker SOS-barnebyers program i Uganda:

Hvordan fungerer Postkodelotteriet?

I Postkodelotteriet er loddnummeret ditt basert på postnummeret. Derfor vinner du alltid sammen med naboene dine. For bare 200 kroner i måneden har du sjansen til å vinne millioner samtidig som du støtter SOS-barnebyer og WWF. Loddet ditt fornyes automatisk hver måned, så du går aldri glipp av en vinnersjanse. 


 
Vil du vite mer om hvordan Postkodelotteriet fungerer? Nå har Tom og Jorun laget en video hvor de forteller deg alt du trenger å vite om Postkodelotteriet på under 5 minutter. 

Over 100 millioner kroner til gode formål i fjor

To ganger i året får WWF og SOS-barnebyer en ny utbetaling fra Postkodelotteriet, og så langt har loddkjøperne bidratt med mer enn 375 millioner kroner til de to organisasjonene.

Støtten fra Postkodelotteriet er ekstra verdifull, da pengene ikke er øremerket. Dermed kan SOS-barnebyer til enhver tid bruke pengene der de gjør størst nytte.

Les mer om hva du som loddkjøper bidrar til:

Har du spørsmål, kontakt: