Malawi: Fire jenter og én gutt er på vei til skolen. Ei jente har grønn bluse og svart skjørt, to har hvite kjoler og ei blå. Gutten har blå skjorte og beige bukser. De går på en vei og bildet er tatt bakfra. Foto: Bjørn Owe Holmberg

OBOS

OBOS bygger ikke bare framtidens samfunn og oppfyller boligdrømmer, de er også en viktig bidragsyter til samfunnsnyttige formål, varige endringer og utvikling for mennesker og fellesskapet.

I OBOS er samfunnsansvar en naturlig del av bedriftskulturen.

Et trygt hjem er fundamentet for trygge mennesker, og trygge mennesker skaper gode samfunn.

Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS

Sammen bygger vi samfunn som starter med barna

OBOS har samarbeidet med SOS-barnebyer i over 15 år. De har bidratt til finansiering av en ny barneby i Malawi, som i tillegg til å gi 150 barn en trygg oppvekst i en SOS-familie, styrker familier i lokalsamfunnet slik at barn får god omsorg i egen familie. OBOS’ vilje til å være med på videreutvikling var også tydelig da de sa ja til å investere i SOS-barnebyers etablering av integrerte familiehjem i Bogota i Colombia i 2017. Dessuten er det et stort engasjement blant de ansatte, som gjennom lønnstrekk støtter barn og unge i Malawi og Colombia.

– For SOS-barnebyer er omsorgsrollen det primære. For OBOS handler det om å skape de fysiske strukturene. Likevel ønsker vi i bunn og grunn det samme, nemlig at folk skal ha en trygg oppvekst. Et godt hjem. Her har vi felles mål, sier Siraj.

OBOS gir tilbake

Hege Irene Asplund, sponsorrådgiver i OBOS, kan skrive under på at samarbeidet skaper stolthet, samhold og engasjement internt. 

– Samarbeidet med SOS-barnebyer er i tråd med kjernen av det vi driver med – nemlig å bygge trygge hjem og gode lokalsamfunn. Vi driver byutvikling med rom for livet. For at mennesker skal trives i sine boliger, må det finnes mer enn fire vegger og et tak, sier hun.

– Det blir ikke et hjem fordi det slås opp noen vegger. Det må mennesker til. Mennesker som har det bra. Prinsippet er det samme om det er i Norge, eller i et annet land, sier Asplund.

Les hele intervjuet med OBOS og deres engasjement her.

Daniel Siraj, konserndirektør i OBOS, står lent inntil en vegg. Han har mørkt kort hår, skjegg, briller og blå dunjakke. Foto: Hampus Lundgren

Historie

Da Daniel trykket på den store knappen

Dagen etter Russlands fullskala invasjon av Ukraina, brukte konsernsjefen i OBOS under åtte timer på å samle inn over 50 millioner kroner.

OBOS’ nettsider.

Har du spørsmål, kontakt: