Jente fra med kort hår hvit og rosa genser og turkis bukse sitter ved en pult og pusser en modell av tenner. På huk ved sidene av henne sitter en medarbeider fra Mars. Hun har langt lyst hår i en topp og hvit t-skjorte. Foto Karin Schermbrucker

Mars Norge

Mange store, viktige samfunnsendringer begynner med barn. Derfor samarbeider Mars Nordics med SOS-barnebyer.

Sammen med SOS-barnebyer driver Mars Nordics tannhelseprosjektet Oral Health Program i Ghana og Botswana. Målet med tannhelseprosjektet er å spre kunnskap om god tannhygiene til 16000 barn hvert år i hvert land. Prosjektet skal styrke tannhelsekompetansen hos lærere, omsorgspersoner og andre helsepersonell slik at de kan bringe kunnskapen videre til barna. Tannhelseprosjektet finansieres 100% av Mars Nordics og inkluderer alt fra prosjektledere og undervisningsmateriell, tannbørster og tannkrem. 

Det var en sterk opplevelse å få se det enestående arbeidet SOS-barnebyer gjør med egne øyne, både i barnebyene og i familieprogrammene.

Mårten Jonsson, MARS Nordic 

Chew for Change 

I tillegg til samarbeidet om tannhelseprosjektet er Mars Nordics en viktig partner til SOS-barnebyers arbeid for å styrke utsatte familier gjennom SOS-familieprogram.  

SOS-barnebyers program som jobber forbyggende med familier som trenger støtte for å kunne ta seg godt av barna.  Familieprogrammet sørger for blant annet familierådgivning, helseoppfølging og støtte til utdanning og inntektsbringende arbeid. Hver familie mottar skreddersydd støtte basert på sin situasjon og forutsetning. Formålet er imidlertid det samme for alle – å gi hver enkelt familie bedre forutsetninger for å ta være på barna sine.  

Relatert lenke må publisere artikkel:
Hvert år har Mars Nordics kampanjen Chew for Change som finansierer prosjektet. Les mer om hvordan Chew for Change har blitt en viktig kampanje for selskapet og deres ansatte.

Mye av tannhelseprosjektet handler om å styrke kompetanse hos lærere som igjen kan formidle kunnskapen til barna.