Mexico: To jenter, begge med mørkt lang hår i hestehale, den ene har ød skjorte, den andre gul, holder rundt ei lita jente med mørkt, langt hår og blå skjorte og en gutt med kort mørt hår og blå skjorte. Alle fire ler. Foto: Alea Horst

Minnegave

En minnegave er et alternativ til vanlig blomsterhilsen og skjenkes til minne om den avdøde i forbindelse med bortgang eller bisettelse/begravelse.

Med en minnegave lever livet videre

Å gi en minnegave til SOS-barnebyer er å gi til liv som skal leve videre. En minnegave til SOS-barnebyer bidrar til vårt arbeid for å gi barn verden over et trygt hjem og en bedre fremtid. Og det er en omtenksom og fin måte å hedre den avdøde på.

Praktisk informasjon

Noen ganger har avdøde selv bestemt seg for minnegave som alternativ til vanlig blomsterhilsen, andre ganger er dette et ønske fra de pårørende. 

Hvis minnegaven skal gå til SOS-barnebyer, er det veldig fint om de pårørende kontakter oss i forkant av bisettelsen/begravelsen, på telefon 23 35 39 00. Begravelsesbyråene har også nødvendig kontoinformasjon til bruk i dødsannonsen.

I etterkant vil pårørende motta takk fra SOS-barnebyer og informasjon om hvem som har gitt gaver.

Det er enkelt å gi: 

 • Du kan bruke en vanlig giroblankett eller nettbank til innbetaling av gaver
 • Giverne må fylle ut informasjon om den avdøde i feltet «betalingsinformasjon»
 • I feltet «mottaker» skrives:
  Kontonummer: 8380 08 73730
  SOS-barnebyer 
  Postboks 733 Sentrum 
  0105 Oslo
 • Nedlastbar brosjyre: Her kan du laste ned vår brosjyre om minnegaver (pdf).

Kjærkomne gaver

Alle minnegaver, både små og store, er kjærkomne bidrag til SOS-barnebyers arbeid for å sørge for at barn verden over får vokse opp med omsorg og trygghet. Barn med en stabil oppvekst har bedre forutsetninger for å ta ansvar for seg selv som voksne, være gode foreldre for sine barn og bidra i samfunnet.