Gå til hovedinnhold

Din skole kan hjelpe barna i Gaza og Israel

Akkurat nå er verden vondt sted for mange barn. Barn som lever med krig og konflikt er blant dem som har det aller verst. Dere kan være med på å gjøre livet til barna og familiene som er rammet av krigen i Gaza, litt bedre.

SOS-barnebyer i Israel og Palestina har samarbeidet i mange år. Også nå, rammet av terror og krig, fortsetter de arbeidet. De holder blikket på barna, og har i fellesskap laget en nødhjelpsplan for barn og familier i Israel, Gaza og på Vestbredden.

Dette gjør vi

Nødhjelpsarbeidet er i gang. Våre kollegaer på bakken i Palestina og Israel jobber hver dag med å beskytte og støtte barna vi har omsorg for, og gir direkte nødhjelp til barn og familier som er rammet av krigen. Tiltakene i den felles nødhjelpsplanen skal sikre mat, vann og husly, omsorg og beskyttelse, skolegang og tilgang til fysisk og psykisk helsehjelp til 22 600 barn og foreldre eller andre omsorgspersoner.  

Her kan du lese mer om nødhjelpstiltakene til SOS-barnebyer i Palestina og Israel.

Bli med!

For at våre søsterorganisasjoner i Palestina og Israel skal kunne trappe opp innsatsen, trenger de vår hjelp. Din skole kan være med og bidra. Elever i Norge har mange ganger samlet inn store beløp når det er krise et sted i verden. Nå er det krise – og vi trenger deres hjelp.

  • Dere kan arrangere innsamling, ha basar, gjøre en betalt innsats hjemme eller hos noen i nabolaget. Det går også an å samle inn panteflasker eller arrangere julemarked. Bare fantasien setter grenser, og all hjelp er god hjelp. 
  • Bruk en skoletime på å være kreative og finn ut hva som passer best for akkurat dere. 
  • Vi har opprettet en Spleis som foreldre kan vipse rett til. Hvis dere ønsker å vite hvor mye deres skole samler inn, kan dere opprett en egen Spleis med egen QR-kode. Der er opp til dere. 
  • Be gjerne foreldrene spre Spleisen videre, heng opp plakater med QR-koden på skolen og i lokalsamfunnet deres. 

- Særlig for barna i Gaza er det kritisk. Våre folk på bakken gjør det de kan, men fire timers humanitære pauser monner ikke. Det er krise, og mer hjelp må inn nå.

Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer