Gå til hovedinnhold

Din skole kan hjelpe barna

Gaza er det farligste stedet i verden for barna akkurat nå. Vi er blant de få internasjonale organisasjonene som faktisk er på bakken i Gaza og kan utgjøre en forskjell for barna.

Medarbeiderne våre i Palestina og Israel beskytter og støtter barna vi har omsorg for. Og vi er den eneste organisasjonen i Gaza som er spesialisert på å ta vare på barn som er alene. I tillegg gir vi direkte nødhjelp til familier som trenger det. Men skal vi klare å videreføre vårt viktige arbeid trenger vi støtte fra flere.

Din skole kan være med å bidra ved å starte en innsamling for barna som nå lever under umenneskelige forhold.▶️

Dette gjør SOS-barnebyer i Palestina

  • Omsorg og beskyttelse: I krigssonen jobber SOS-barnebyer for å beskytte og ta vare på barn som har blitt alene etter at krigen startet.
  • Psykisk førstehjelp: Det er viktig at barna som har vært vitne til krigshandlingene så fort som mulig får bearbeidet de traumatiske opplevelsene.
  • Mat til barna: Over tusen familier har mottatt kontantkuponger for å få kjøpt mat og andre nødvendige varer. 

Barn som er helt alene

Evakueringen av barna som bodde i barnebyen i Rafah, til tryggere omgivelser i barnebyen i Betlehem, har gjort det mulig å ta imot nye barn som har mistet alle i familien sin, og ikke har noen andre som kan ta vare på dem. Mange av barna som kommer til  kommer til barnebyen i Rafah er små. Én av jentene, som er fire år, har sluttet helt å snakke. Vi gjør vårt beste for å gi dem den oppfølgingen de trenger og psykologisk støtte for å bearbeide de vonde opplevelsene. 

Samarbeid med andre organisasjoner

SOS-barnebyer i Palestina samarbeider med UNICEF for å finne barn som er alene, og med internasjonale Røde Kors for å spore eventuelle slektninger til barna. Dette er en stor utfordring, særlig med de minste, når de mangler opplysninger om navn og bakgrunnen til barna. 

Familier får hjelp

SOS-barnebyer i Palestina har også klart å skalere opp, under nesten umulige forhold. De hjelper nå 1 200 familier utenfor barnebyen i Rafah, men det er mange flere som trenger støtte.

 

Start en innsamling

For kunne ta vare på enda flere barn som er alene og gi familier akutt nødhjelp trenger medarbeiderne våre i Palestina og Israel hjelp. Din skole kan være med og bidra. Elever i Norge har mange ganger samlet inn store beløp når det er krise et sted i verden. Nå er det krise!

  • Dere kan arrangere innsamling, ha basar, gjøre en betalt innsats hjemme eller hos noen i nabolaget. Det går også an å samle inn panteflasker eller arrangere julemarked. Bare fantasien setter grenser, og all hjelp er god hjelp. 
  • Bruk en skoletime på å være kreative og finn ut hva som passer best for akkurat dere. 
  • Vi har opprettet en Spleis som foreldre enkelt kan støtte via Vipps eller bankkort. Hvis dere ønsker å vite hvor mye deres skole samler inn, kan dere opprette en egen Spleis med egen QR-kode. Der er opp til dere. 
  • Dere kan også dele Vipps-nummeret #24000 med foreldrene og støtte vårt nødhjelpsfond. Vær bare oppmerksom på at ved bruk av Vipps får vi ikke en oversikt over hvilken skole foreldre vippser på vegne av.
  • Be gjerne foreldrene spre innsamlingsaksjonen videre, heng opp plakater med QR-koden på skolen og i lokalsamfunnet deres. 

Sammen kan vi vise at barn er på barnas side!

Støttemateriell

Nødhjelpsarbeidet i Gaza

Nødhjelpsarbeidet i Gaza

Her kan dere lese de siste oppdateringene fra Gaza.