Omvendt Julekalender

  • Omvendt Julekalender er en kalender for skoler. Hver skoledag i desember tar vi med dere på en reise for å besøke barn i ulike deler av verden. Gjennom film og bilder får dere et innblikk i andre barns hverdag. Avslutningsluken for elevene er 21. desember – som er siste skoledag. 
  • Rebusskjema. Det er engasjerende forslag til diskusjon og rebusoppgave til hver film på skoledagene. Last ned rebusskjema her.
  • Luker i helgene. Hver helg kan barna åpne lukene hjemme, sammen med familien. Disse lukene inneholder filmer fra fjorårets Omvendt Julekalender. Det er også tips til aktiviteter.
  • Bonusluker. Vi håper også at barna vil få glede av bonuslukene 22., 23. og 24. desember.

Lykke til og ha en stemningsfylt førjulstid med Omvendt Julekalender!

Hva er Omvendt julekalender?

  • Refleksjon, innsikt og nestekjærlighet. Omvendt Julekalender flytter fokuset fra å få til å gi i førjulstiden. Hver skoledag i desember tar vi med elevene på en reise for å besøke barn i ulike deler av verden. Gjennom film og bilder får elevene et innblikk i andre barns hverdag. En stemningsfylt start på dagen i desember!
  • Undervisningsmateriell i tråd med kunnskapsmål i læreplanen. For hver luke følger det med enkelt og engasjerende undervisningsmateriell som bygger oppunder kunnskapsmål i læreplanen. Det legges opp til refleksjon, samtaler og gøyale rebusoppgaver.
  • Verdens viktigste gave! Elevene gjør småjobber hjemme og pengene som samles inn bidrar til at noen av verdens mest utsatte barn får vokse opp med god omsorg i en stabil familie. Slik bidrar elevene som deltar på Omvendt Julekalender til at både liv og samfunn utvikles og bedres.

Spørsmål?

Ta gjerne kontakt med våre rådgivere for skoler og barnehager på e-post: skole@sos-barnebyer.no.

Våre tema