SOS-barnebyer fordømmer luftangrep på boligblokker

Boligene til to familier i SOS-barnebyers forebyggende programmer ble lagt i ruiner under et luftangrep på Gaza. SOS-barnebyer fordømmer på det sterkeste angrep på sivil infrastruktur.

Bilde innenfra og utover gjennom en ødelagt vegg, det er ruiner overalt. Foto: Hosny Salah

Familiene som bodde i leilighetene, som ble totalskadd i angrepet, var allerede flyttet til et oppholdssted lenger sør på Gazastripen. Hverken barn eller ansatte i SOS-barnebyer ble skadet i dette angrepet.

Rystet

SOS-barnebyer internasjonalt fordømmer sterkt dette og andre angrep på sivile og sivil infrastruktur. Det er med sorg organisasjonen konstaterer at flere barn, unge og voksne i våre programmer både i Israel og Palestina, er blitt drept i løpet av de første dagene av denne konflikten

Ingrid Johansen, administrerende direktør i SOS-barnebyer internasjonalt. Foto: SOS-barnebyer

– Vi gjør alt som står i vår makt for å sikre trygghet og beskyttelse for barn og voksne i våre programmer på Gaza. Vi er rystet over antall drepte og skadde, og ødeleggelsene av sivil infrastruktur, inkludert boliger som huset familier i våre programmer, sier administrerende direktør i SOS-barnebyer internasjonalt, Ingrid Johansen.

Barna trenger beskyttelse

Johansen gjentar anmodningen til alle parter om å følge internasjonal humanitær lov, og minner om at barn har særlig krav på beskyttelse i krig og konflikt.

– De barna vi jobber for, barn uten eller som står i fare for å miste omsorgen fra familien sin, er allerede i svært sårbar situasjon. Barn på flukt, uten beskyttelse, mat, vann og husly, lider aller mest i krig og konflikt.