Gå til hovedinnhold

Pilotprosjekt for søsken i fosterhjem

Denne våren starter SOS-barnebyer opp pilotprosjektet «Under samme tak» for å holde søsken sammen i fosterhjem.

06. februar 2018

Seks av ti søsken skilles fra hverandre når de plasseres i fosterhjem. Det viser SOS-barnebyers eget søskenbarometer. Nå går organisasjonen i gang med å utvikle en egen fosterhjemsmodell som vil være spesielt tilrettelagt for å ivareta søsken.

Tre pilotkommuner er med i prosjektet, deriblant Drammen, der ordfører Tore Opdal Hansen har engasjert seg personlig i den nye modellen.

- Vi synes det er veldig bra at Drammen har blitt valgt som pilotkommune i dette prosjektet. Noe av det første vi kommer til å gjøre, er å rekruttere fosterhjem, som vi er avhengige for å kunne ivareta denne viktige funksjonen, sier Opdal Hansen til Dagsavisen Fremtiden.

Han benytter også anledningen til å berømme SOS-barnebyer for arbeidet.

- Det er ikke så mange som bruker tid på å sette seg inn i barnas situasjon på dette området. De har et godt og oppriktig engasjement. Det veldig flott at de har ulike tilnærminger som gjør at vi får en bedre kvalitet på vårt arbeid. De er med på å kvalitetsutvikle det arbeidet vi gjør overfor grupper som ikke har en så høy stemme, sier ordføreren.

Sissel Aarak i SOS-barnebyer er glad for at Drammen har sagt ja til å være med i prosjektet.

- Snakker du med barna selv, oppleves det å ikke kunne bo med sine søsken som noe av det vondeste, sier Aarak. – Vi hadde et ønske om å få testet det ut i en stor kommune, og i Drammen møtte vi stor velvilje, både politisk og hos barnevernstjenesten.

I tillegg til Drammen er Lillehammer og Ringerike med som pilotkommuner, og målet er at de første fosterfamiliene kan flytte inn i løpet av 2018.

 

Les om prosjektet i Dagsavisen Fremtiden

Les om SOS-barnebyers søskenbarometer på https://www.sos-barnebyer.no/sosken-skilles-i-norske-fosterhjem