Arv endrer liv

Irene og Hans Jørgen Jørgensen har bestemt seg for å testamentere en del av arven sin til SOS-barnebyer. 

Hans og Irene holder rundt hverandre.

Hjerte for utsatte barn

Det er en årtier lang tradisjon for ekteparet Irene og Hans Jørgen Jørgensen å hjelpe utsatte barn. Gjennom mange år støttet de barn i både Gambia og Malawi. En tur til Gambia ble starten på en livsreise med SOS-barnebyer i ryggsekken. De fikk da se at pengene kommer fram. Nå kommer også arven deres til å hjelpe de barna som trenger det aller mest.

Avgjørende møte i Gambia

Gambia strekker seg som en lang, smal tange fra Atlanterhavet i vest og nesten 500 kilometer inn i landet. Ved Atlanterhavets kyst ligger SOS-barnebyen Bakoteh, den ene av to SOS-barnebyer i Gambia. Irene og Hans Jørgen fikk muligheten til å besøke Bakoteh på én av sine reiser til landet, som ikke bare er et av Afrikas minste land, men også et av de fattigste.

Vi kunne straks se hvor godt alt fungerte i barnebyen. Vi likte innstillingen til de som jobbet i barnebyen og SOS-mødrene godt, og kunne se med egne øyne hvordan barna fikk hjelp.

– Hans Jørgen

Den opplevelsen ble avgjørende, både da Irene og Hans Jørgen bestemte seg for å bli SOS-faddere, og da de senere bestemte seg for også å testamentere penger til SOS-barnebyer.