Alenefar: – Vil det beste for barna

Anthony opplevde sitt livs største krise da kona forlot ham og de to små barna. Som alenepappa i et fattig nabolag i Nairobi, der det ikke var vanlig at en mann stod for omsorgsansvaret alene, ble han rådet til å sende dem på barnehjem.

Alenefar Anthony pusser sko utenfor bygningen de bor, de to barna hans sitter på hver side av ham. Fotograf: Jacob Fuhr

–Jeg fortalte dem at jeg ikke kunne gjøre det. Jeg ønsker å oppdra barna mine, men med en koronapandemi på toppen har det vært tøffe år.

Den lille familien bor i et fattig nabolag i Nairobi i Kenya. Som mange andre driver Anthony virksomheten sin ute på gata der de bor. Før pandemien gikk det veldig bra for ham. De bodde i et stort hus, hadde mange møbler og en gassovn de brukte til matlaging.

Jeg vil at barna mine skal være trygge på at jeg elsker dem, og at jeg alltid vil være der for dem.

Anthony

Jobb eller mat til barna?

Under pandemien mistet Anthony kunder og måtte selge alt skoreparasjonsutstyr for å kunne kjøpe mat til barna. Det store huset er erstattet med et lite skur av blikkplater, uten vinduer. Nesten ingen møbler får plass, og inntil helt nylig delte familien på én seng. Nå har de imidlertid fått en gammel sofa fra en av naboene, til datterens store glede. Hun elsker å sove i den.

Se filmen der Anthony forteller

Støtte og veiledning for å bli en bedre far

Gjennom støtte fra SOS-barnebyer i Nairobi har Antony fått muligheten til å ta opp igjen jobben som skomaker, og fått hjelp og veiledning så han klarer å ta vare på de to små barna.

– Jeg vil at barna mine skal være trygge på at jeg elsker dem, og at jeg alltid vil være der for dem, sier Antony.

Anthony, i blå skjorte og beige bukse, sitter på sengekanten inne i bølgeblikkhuset de bor. Sønnen sitter på fanget hans i stripete t-skjorte med krage og knapper, datteren sitter ved siden av, hun har blomstrete kjole og rød joggebukse. Foto: Jacob Fuhr

I dette nabolaget blir barna som ikke går på skolen gatebarn. Jeg har sett hvor tøft de har det, og ønsker ikke den samme skjebnen for barna mine.

Anthony

Håper at barna skal kunne begynne på skolen

– I dette nabolaget blir barna som ikke går på skolen gatebarn. Jeg har sett hvor tøft de har det, og ønsker ikke den samme skjebnen for barna mine, forteller han.

– Jeg ønsker at barna mine skal lykkes i livet, og ville bli veldig glad hvis jeg får gitt dem dem en utdannelse, avslutter Anthony.

Jobber for at familier skal klare seg selv

SOS-barnebyer jobber for at ingen barn skal være alene ved å hjelpe familier til å holde sammen, og sørge for alternativ omsorg om det blir nødvendig. Dette inkluderer alt fra hjelp til å finne jobb til foreldrekurs og styrking av mental helse. Alt med utgangspunkt i den enkelte familiens behov.