Gå til hovedinnhold

A home for a home: Nytt samarbeid gir flere barn et hjem

SOS-barnebyer og Heimstaden inngår et historisk partnerskap som vil gi tusenvis av barn den omsorgen de trenger.   

16. februar 2021

– Pandemien har gjort det veldig mye vanskeligere å være barn; med stengte skoler, svekket økonomi, omsorgspersoner som blir borte, sult, økning i psykiske lidelser og mer familievold. Hvordan vi møter disse utfordringene, vil påvirke samfunnet i generasjoner. Som kommersiell aktør har Heimstaden tatt et valg som vil sørge for at langt flere barn får den omsorgen og de trygge rammene de trenger, sier generalsekretær Sissel Aarak i SOS-barnebyer.

Mens Verdens matvareprogram har spådd en fordobling av alvorlig sult, har UNICEFs økt sin årlige nødhjelpsprognose Humanitarian Action for Children fra 4,2 til 6,4 milliarder kroner.

Partnerskapet mellom SOS-barnebyer og Heimstaden har fått navnet A Home for a Home. Det innebærer at Heimstaden gir 1000 kroner til SOS-barnebyer for hvert hjem de eier – hvert år. Med dagens eiendomsportefølje på over 100.000 boliger i Skandinavia, Tyskland, Nederland og Tsjekkia, vil SOS-barnebyer årlig motta mer enn 100 millioner norske kroner – og mer etter hvert som Heimstaden vokser.

Trygge hjem for barn i hele verden

– Vi gleder oss stort over partnerskapet med SOS-barnebyer. Ingenting er viktigere enn at barn vokser opp i trygge hjem, og med A Home for a Home hjelper vi mange barn som ikke har denne tryggheten i dag. Vårt samarbeid med SOS-barnebyer handler om mer enn donasjoner, A Home for a Home skal bli en del av Heimstaden - der ansatte, kunder og partnere skal engasjeres og involveres med et felles mål om å gi flest mulige barn i verden en god start, sier Christian V. Dreyer, direktør for samfunnskontakt i Heimstaden.

Over 200 millioner barn i verden lever i dag uten trygghet om å ha et hjem eller står i fare for å miste omsorgen fra familien sin. Heimstadens visjon om å skape gode og trygge hjem for sine leietagere, utvides nå til å skape trygge hjem for barn i hele verden. 

SOS-barnebyer vil benytte mesteparten av midlene i eksisterende og nye prosjekter i Afrika og Sør-Amerika – der behovene akkurat nå er enorme. I tillegg innebærer partnerskapet at Heimstaden og SOS-barnebyer vil samarbeide om lokale prosjekter i landene Heimstaden opererer i.

Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer
- Sammen med Heimstaden kan vi utgjøre en enorm forskjell for mange, sier Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer

Utgjør en forskjell

– Pengene fra A Home for a Home gir oss mulighet til å møte akutte behov, skalere opp gode programmer for å nå enda flere barn og familier og utvikle nye tiltak. Her skal vi bruke all vår erfaring fra 70 års barneomsorg over hele verden til å styrke familier og være der for alle de barna som ikke lenger har omsorgspersoner. Sammen med Heimstaden kan vi utgjøre en enorm forskjell, for mange, sier Sissel Aarak.