Presse og sosiale medier

Kontakt med pressen

SOS-barnebyer tror på økte inntekter gjennom økt synlighet, og satser strategisk på lokal og regional PR. Frivillige rundt omkring i Norge bidrar til viktig lokalt synlighetsarbeid i media. Riksmedier og større saker håndteres av SOS-barnebyers sekretariat.

Sosiale medier

Sosiale medier, og da spesielt Facebook, er en flott kanal for å spre kunnskap om SOS-barnebyer og utvide engasjementet lokalt, i tillegg til at det er en plattform der frivillige kan dele erfaringer og tips med hverandre. Vi anbefaler alle å være aktive medlemmer av interne Facebook-grupper, samt dele regelmessige oppdateringer på sine respektive gruppesider.

Fotografering

Vi oppfordrer frivillige til å ta mange bilder når dere arrangerer aktiviteter. Bildene kan deles på nettsidene og i sosiale medier, de kan være et verktøy i markedsføringen av fremtidige aktiviteter, og de kan inspirere andre til å melde seg som frivillig. Prøv å ta bilder som viser stemningen og frivillige i aksjon. Spør gjerne et par spørsmål i samme slengen, og få notert ned noen sitater som eventuelt kan deles i sammenheng med bildene.

Det er viktig at bildene er i god kvalitet og at fotografen krediteres hvis det skal publiseres. I tillegg må man ta hensyn til personvern, og dette gjelder spesielt bilder av barn. Personer som fotograferes må gi samtykke til at SOS-barnebyer kan bruke bildene i våre kanaler, og når barn fotograferes så må foreldrene godkjenne dette. Dette gjelder særlig bilder som er fokusert på enkeltpersoner, slik at denne (eller disse) kan anses som et hovedmotiv i bildet.

 

Last ned portrettbilder av fylkesledere: