Gå til hovedinnhold

Helgen er fantastisk i Bogota

Lek og latter i barnebyen

I helgene er barnebyen litt annerledes. Fotballbanen og områdene rundt, er fulle av barn og tenåringer. De sparker ball eller ruller på gresset. Noen går tur med hunden, sykler eller går på rulleskøyter, mens andre hjelper til i hagen. Mange liker å hoppe tau eller spille basketball. Du hører barnelatteren på lang vei og blir møtt av mange smittsomme smil. Det er deilig med helg og skolefri, også i barnebyen i Bogotá.

Hva gjør du i helgene?


- I helgene? ... Yeah! Jeg liker helg. Da klatrer jeg opp i favoritt treet mitt og leker på gårdsplassen så mye jeg vil. Jeg føler meg fri. Jeg liker å spille med klinkekuler sammen med vennene mine her i barnebyen. Også liker jeg å spille fotball. Noen ganger, særlig på ettermiddagen, ser jeg på TV. Jeg koser meg skikkelig med helg.
Heider (8)

- Helgene i barnebyen er fantastisk, for i løpet av uken har vi ikke så mye tid til å leke eller slappe av. Da er vi opptatt med lekser og pliktene våre hjemme. Men i helgene kan vi stå opp sent og vi får spise nesten hva vi vil, men alle må bidra med helgevasken. Mine eldre søstre og brødre hjelper til på kjøkkenet og de minste feier eller vasker gulvet, men resten av helgen er vi ute og gjør morsomme ting. Vi går på kino, drar på piknik eller bare koser oss med å leke i barnebyen. Helgene er ganske annerledes enn hverdagen og jeg liker helgen best.
Mauricio (10)

bilde

- Vi liker å leke med dyra våre. Jeg har en samling med snegler, som jeg elsker veldig. I helgene bruker jeg mange timer til å leke med dem. Lillesøsteren min og jeg liker å se etter snegler i buskene bak barnebyen. Vi pleier også å gå tur med hunden vår. Søsteren og hunden min er mine beste venner, også sneglene mine da som jeg elsker!
Alejandro (7)

- I helgene er det mange som hjelper til med å rydde i hagene i barnebyen. Vi plukker opp tørre blader og alle barna er med. Jeg liker denne aktiviteten fordi forskjellige familier bli integrert, i tillegg ser vi tydelig resultatet av hvor fint det blir. Spesielt for oss, ungdommene i bygda, er det stort med helg. Vi kan gå ut og danse med vennene våre eller gå på kino, og vi tilbringer tiden sammen.
Rocio (15)


Det er ingen tvil. Barna synes også helgen er fantastisk i SOS-barnebyen Bogotá.

bilde