Gå til hovedinnhold

"Hver natt våkner jeg livredd og ser om barna mine er der. Hvis jeg dør, håper jeg alle dør, slik at ingen av oss må føle på smerten av å miste en av våre nærmeste".

- En av våre kollegaer i SOS-barnebyer Palestina. Les mer her

Nødhjelpsarbeidet i gang i Gaza

SOS-barnebyer i Palestina og Israel har i fellesskap utarbeidet en nødhjelpsplan. Målet er å sikre mat, vann og husly, omsorg og beskyttelse, skolegang og tilgang til fysisk og psykisk helsehjelp til tusenvis av barn og familier rammet av krigen og konflikten i Gaza, Israel og på Vestbredden. 

Nødhjelpstiltakene er: 

  • Akutte omsorgstiltak for barn som er alene eller har kommet bort fra familien sin.  
  • Direkte nødhjelp som utdeling av matkuponger, for å unngå at flere familier bryter sammen og barn blir overlatt til seg selv.   
  • Sirke trygghet og beskyttelse for de hardest rammede familiene, hvor følgene av krigen gjør at barna risikerer å ende opp uten foreldreomsorg.    
  • Hjelpe barn og foreldre å bearbeide og håndtere traumer etter store følelsesmessige påkjenninger.   
    Sørge for midlertidig undervisning til barn som har mistet skolegang som følge av krigen, frem til skolene åpner igjen.   
  • Økonomisk støtte til familier som er i en kritisk vanskelig situasjon, med særlig vekt på alenemødre og unge.   
  • Styrke kapasiteten til lokale samarbeidsorganisasjoner slik at de kan dekke behovene til barn og familier i vår målgruppe som oppstår som følge av krigen. 

- Særlig for barna i Gaza er det kritisk. Våre folk på bakken gjør det de kan, men fire timers humanitære pauser monner ikke. Det er krise, og mer hjelp må inn nå"

- Generalsekretær i SOS-barnebyer, Sissel Aarak 

Tusenvis av barn er rammet 

Så langt er over halvparten av Gazas befolkning på 2,3 millioner, internt fordrevne. Til nå er over 4 500 barn drept i konflikten, og 1 700 barn er savnet. I tillegg har mange barn mistet foreldrene sine i krigen, og gruppen av barn uten omsorgspersoner vokser. SOS-barnebyer Palestina er til stede i Rafah og Gaza City, og gjør det de kan, i samarbeid med andre organisasjoner, for å støtte og beskytte barn som er alene.  

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon