Gå til hovedinnhold

- Det er flott å kunne dele godene med noen som trenger det

- Vi har det så godt her i Norge. Ved å være fadder, støtter jeg barn i andre land slik at de kan få et bedre liv. Det er så lite som skal til, hvis vi alle gir litt blir støtten til slutt ganske betydelig.

29. mai 2017

Wonja Pettersen (57) er fadder både privat og på jobb. Hun er styrer i Skøyen Terrasse Barnehage som har støttet barna SOS-barnebyer som Solsikkebarnehage siden 1999.

Det er også svært meningsfullt å jobbe i en Solsikkebarnehage og dermed bidra til SOS-barnebyers arbeid. Barnehagen har nå to fadderbarn, ett i Romania og ett i India. Å være fadder er et fint fellesskapsprosjekt som barn, foreldre og ansatte i barnehagen kan stå sammen om. Barna har stor glede av å vite at deres bidrag hjelper fadderbarna til et bedre liv. På den måten viser vi omsorg for barn i andre land. Det gjør vårt engasjement mer personlig og nært.

To ganger i året arrangerer vi fest til inntekt for fadderbarna. Til sommerfesten, vår Solsikkefest, har vi SOS-barnebyer som tema og barna jobber iherdig med ulike formingsprosjekt i forkant. Det er flott å se hvordan engasjementet samler ansatte og barn!

Over 120 000 nordmenn er faddere i SOS-barnebyer og forandrer barns liv, hver dag!

For 300 kroner måneden kan du bli fadder for ett barn du kan følge i hele oppveksten, eller du kan velge å bli fadder for en hel barneby.

I begge tilfeller bidrar du til at barn får en omsorgsfull mor eller far, utdannelse og en fremtid. En oppvekst der trygge rammer gjør at de får en solid plattform og kan bli bidragsytere i samfunnet sitt som voksne.

Forskjellen er informasjonen og oppfølgingen du som fadder får:

  • enten bilde og informasjon om ditt fadderbarn og mulighet til å bidra ekstra til dette ene barnet
  • eller informasjon og gode historier fra barnebyen

Uansett sørger vi for at allle barna i barnebyen får den samme oppfølgingen og muligheter til en god oppvekst.

Som fadder for en hel barneby støtter du alle barna der