Gå til hovedinnhold

Familier kan flytte hjem

Den sentralafrikanske republikk

Mange familier søkte tilflukt i SOS-barnebyen i Bouar under de væpnede angrepene i januar. Situasjonen i landet har roet seg de siste dagene. FNs høykommissær for flyktningers representant (UNHCR), oppfordrer nå familiene til å vende tilbake til hjemmene sine.

01. mars 2021

De internt fordrevne flyktningene har fått forsikringer om at de skal få oppfølging og støtte av UNHCR, der de bor. Tirsdag hadde de aller fleste forlatt barnebyen. Skolene, inkludert SOS-skolen, gjenopptar undervisningen veldig snart slik at barna kan oppleve en viss grad av normalitet.

- Vi er lettet over at familier kan komme hjem. Imidlertid vil vi fortsette å følge nøye med på situasjonen ettersom konflikten ennå ikke er avsluttet og situasjonen fortsatt er ustabil, sier M. Toure, nasjonaldirektør for SOS-barnebyer i Den sentralafrikanske republikk.

Bakgrunn

24. februar fikk regjeringsstyrker tilbake kontrollen over Bossangoa by, tilholdsstedet til tidligere president François Bozize. Han er beskyldt for å støtte væpnede grupper for å styrte regimet til president Faustin-Archange Touadéra. Opprørere mister terreng da den nasjonale hæren, sammen med russiske og rwandiske allierte, startet motangrep og vant tilbake flere større byer i landet i slutten av januar.

Les saken: Væpnet konflikt i Den sentralafrikanske republikk.