Gå til hovedinnhold

Hvordan gjennomføres Solsikkeaksjonen?

Dere velger selv når og hvordan Solsikkeaksjonen skal gjennomføres. Dersom dere vil være med å "farge norge gult" ved å dyrke solsikker er det viktig at dere starter i april/mai. De som vil delta med å ha en innsamling kan gjøre dette når som helst i løpet av året, feks i forbindelse med en sommeravslutning eller FN-dagen. En Solsikkeaksjon kan arrangeres i stor eller liten skala:  

  • Så solsikker på en plass i lokalsfamunnet, i barnehagen eller i små potter som dere kan dele ut til noen dere vil glede. Snakk med barna om omsorgens betydning og reflekter over hvordan solsikkene vokser utifra ulike vekstforhold. Mer om dette i vårt digitale barnehagemateriell.
  • Solsikkefest med kostymer og kafé
  • Forestilling/kunstutstilling med inngangsbillett
  • Basar/loddsalg
  • Salg av egendyrkede Solsikker i aug/september, eller salg av små egendyrkede solsikkespirer
  • Bruktmarked med leker, bøker og klær
  • En annen mulighet er å samarbeide med skoler, andre barnehager og lag/foreninger i nærmiljøet og lage en flott festdag i lokalsamfunnet

  Mulighetene er mange!

 

Kontantinnsamling
Pengene som samles inn på Solsikkeaksjonen innbetales til SOS-barnebyers kontonummer 8380.08.73730. Det er viktig at innbetalingen merkes Solsikkeaksjonen + barnehagens navn.  

Digitalinnsamling på 1-2-3!
Dere slipper håndtering av kontanter og foreldrene som vil bidra gjør dette enkelt via vipps eller kort! Dere kan enten:  

Opprette et Solsikkefadderskap eller en aksjonsside på vår digitale innsamlingsportal. Eller:

Dere kan benytte Vipps. SOS-barnebyers vippsnummer for barnehager er 24869. Siden dette nummeret benyttes av mange barnehager er det mulig å opprette en egen bruker for barnehagen. Ta kontakt på skole@sos-barnebyer om dere ønsker dette.