Gå til hovedinnhold

OBOS

OBOS bygger ikke bare framtidens samfunn og oppfyller boligdrømmer, de er også en viktig bidragsyter til samfunnsnyttige formål, varige endringer og utvikling for mennesker og fellesskapet.

– Et trygt hjem er fundamentet for trygge mennesker, og trygge mennesker skaper gode samfunn, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. I OBOS er samfunnsansvar en naturlig del av bedriftskulturen.

Sammen bygger vi samfunn som starter med barna

OBOS har samarbeidet med SOS-barnebyer i over 15 år. De har bidratt til finansiering av en ny barneby i Malawi, som i tillegg til å gi 150 barn en trygg oppvekst i en SOS-familie, styrker familier i lokalsamfunnet slik at barn får god omsorg i egen familie. OBOS’ vilje til å være med på videreutvikling var også tydelig da de sa ja til å investere i SOS-barnebyers etablering av integrerte familiehjem i Bogota i Colombia i 2017. Dessuten er det et stort engasjement blant de ansatte, som gjennom lønnstrekk støtter barn og unge i Malawi og Colombia.

– For SOS-barnebyer er omsorgsrollen det primære. For OBOS handler det om å skape de fysiske strukturene. Likevel ønsker vi i bunn og grunn det samme, nemlig at folk skal ha en trygg oppvekst. Et godt hjem. Her har vi felles mål, sier Siraj.

OBOS gir tilbake

Hege Irene Asplund, sponsorrådgiver i OBOS, kan skrive under på at samarbeidet skaper stolthet, samhold og engasjement internt. 

– Samarbeidet med SOS-barnebyer er i tråd med kjernen av det vi driver med – nemlig å bygge trygge hjem og gode lokalsamfunn. Vi driver byutvikling med rom for livet. For at mennesker skal trives i sine boliger, må det finnes mer enn fire vegger og et tak, sier hun.

– Det blir ikke et hjem fordi det slås opp noen vegger. Det må mennesker til. Mennesker som har det bra. Prinsippet er det samme om det er i Norge, eller i et annet land, sier Asplund.

Les hele intervjuet med OBOS og deres engasjement her.

OBOS' nettsider

 

Da Daniel trykket på den store knappen

Bilde av konsernsjefen i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Hampus Lundgren

Dagen etter Russlands fullskala invasjon av Ukraina, brukte konsernsjefen i OBOS under åtte timer på å samle inn over 50 millioner kroner til det krigsrammede landet.

Les hele intervjuet med Daniel Siraj her