Gå til hovedinnhold

Ny barneby åpnet i Damaskus

SOS-barnebyer har etablert ti nye SOS-familier i den syriske hovedstaden Damaskus. SOS-familiene gir stabil omsorg og beskyttelse til 80 barn som har mistet foreldrene, eller som venter på å bli gjenforent med sin biologiske familie.

30. oktober 2017

SOS-barnebyer øker nå den langsiktige innsatsen for å gi syriske barn en stabil oppvekst. Ghufran Awera, leder for den nye SOS-barnebyen, forklarer at behovet for alternative omsorgsløsninger i det konfliktherjede landet er stort.

- I den eksisterende barnebyen i Damaskus er kapasiteten sprengt, siden SOS-familiene her har tatt imot barna fra barnebyen i Aleppo, som ble evakuert i 2012. Vi måtte også finne en løsning for barn som myndighetene ikke har klart å gjenforene med familiene sine, og som frem til nå har bodd i midlertidige omsorgssentre.  

Omsorg og beskyttelse viktigst

Trygg og stabil omsorg er avgjørende for det enkelte barn og for utvikling av samfunnet. Med det nye tilbudet i Damaskus sørger SOS-barnebyer for at barn får trygge hverdager, psykologisk oppfølging for å bearbeide traumer, pedagogisk tilbud og medisinsk behandling.

Den nye SOS-barnebyen ligger i utkanten av Damaskus, nær grensen til Libanon, i et av de sikreste områdene i Syria. SOS-barnebyer overtok et tidligere feriekompleks i fjor som ble renovert og tilpasset SOS-familienes behov. Barnebyen ble innviet i oktober, og de første barna har allerede flyttet inn.

SOS-barnebyer i Syria

SOS-barnebyer har vært i Syria i 36 år. Den første barnebyen i Damaskus ble etablert i 1981 og den andre i 2017. SOS-barnebyen i Aleppo som åpnet i 1988 ble evakuert i 2012 og alle barna ble overført til Damaskus.

SOS-barnebyer er den eneste internasjonale organisasjonen som nå tilbyr langsiktig omsorg til barn i Syria. SOS-barnebyer har i tillegg trygghetssoner for barn, sørger for utdanningstilbud for barn og gir nødhjelp til sårbare og marginaliserte familier. Det er programmer i Damaskus, Aleppo og Tartous.